Balkon opfleuren

25 april 2019

Het balkon is de plek waar je kunt genieten van een stukje buitenleven als je geen tuin hebt. Heerlijk in het zonnetje zitten in het voorjaar of genieten van een wijntje op een zwoele zomeravond. Het is extra lekker buiten als je balkon leuk is ingericht. Echter is dat niet altijd even makkelijk, omdat de ruimte vaak wat beperkt is. Creatief omgaan met de ruimte die je wel hebt is de oplossing. In dit artikel geven wij je 7 tips voor een speelse inrichting om een vrolijk balkon te creëren.

  1. Maak gebruik van de hoogte

   Balkons zijn vaak vrij kleine ruimtes, maak daarom optimaal gebruik van de ruimte die je tot je beschikking hebt door ook in de hoogte te denken. Plaats bijvoorbeeld een hoge opbergkast of stapel oude fruitkratten op elkaar. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om accessoires op te hangen, zoals spiegels, muurvazen, tuinposter etc.
  2. Creëer privacy

   Wanneer je een open balkon hebt zit je al snel in het zicht. Een balkonscherm kan daarom een goede manier zijn om wat privacy te creëren. Niets is namelijk zo fijn als ongestoord in de buitenlucht chillen. Daarnaast word je ook nog eens beschut tegen de wind en gebruik je een kleurrijke afscheiding, dan het kan je balkon ook nog eens flink opfleuren!
  3. Kunstgras of vlonder

   Woon je midden in de stad en heb je geen eigen tuin met een grasmat, maar wel een fijn balkon? Dan is kunstgras op je balkon wellicht een mooie uitkomst! Zo heb je toch het hele jaar door je eigen groene (onderhoudsvriendelijke) perkje tot je beschikking. Liever geen kunstgras, maar ook geen zin om tegen zo’n grijze betonvloer aan te kijken? Wellicht is het aanleggen van een houten vlonder dan iets voor jou!
  4. Planten

   Je fleurt jouw balkon gemakkelijk op door het plaatsen van mooie planten. Wel moet je bij het aanschaffen van planten rekening houden dat je maar beperkte ruimte tot je beschikking hebt. Maak daarom (ook) gebruik van hangplanten. Op deze manier creëer je al snel een gezellig balkon vol kleur, zonder dat het veel ruimte in beslag neemt.
  5. BBQ

   Zodra je je balkon helemaal gepimpt hebt, wil je dit natuurlijk aan iedereen laten zien. Er is geen betere manier om je balkon te showen dan al je vrienden uit te nodigen voor een BBQ. Tegenwoordig heb je speciale balkon BBQ’s, deze kun je bevestigen aan de reling en daarmee is het mogelijk om zelfs op de kleinste balkons te barbecueën. Vergeet niet even te checken in het reglement van jouw appartementencomplex of het wel toegestaan is om op het balkon te BBQ’en.
  6. Balkonbar

   Een balkonbar is de perfecte oplossing om lekker te borrelen of een hapje te eten. Alle hapjes en drankjes plaats je gemakkelijk op de bar, terwijl jullie van de laatste zonnestralen genieten. Ook is de balkonbar natuurlijk perfect geschikt als werkplek of om een spelletje te spelen. Als je een beetje handig bent kun je zelf een balkonbar maken!
  7. Sfeerverlichting

   Zomeravonden kunnen nogal laat worden, vergeet daarom niet aan de juiste verlichting te denken. Een simpele lichtketting voegt al heel veel sfeer toe!
Hopelijk kun jij met deze tips aan de slag om jouw balkon gezellig op te fleuren. Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat! Vergeet niet om ons een paar leuke kiekjes toe te sturen (info@vbtverhuurmakelaars.nl) als je klaar bent. Veel plezier & succes gewenst. Bron: Eigen Huis & Tuin

terug naar overzicht

Dé verhuurspecialist van Nederland

Met een woningbestand van 15.000 woningen is vb&t Verhuurmakelaars een van de grootste verhuurspecialisten van Nederland. We hebben 55 jaar ervaring in het verhuren en beheren van woningen.

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account aan en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan