Toewijzing en Werkwijze

Vb&t streeft ernaar om je zo goed mogelijk aan een passende huurwoning te helpen.

Om dit te realiseren verzoeken wij je om je in te schrijven via ons inschrijfformulier.

Inschrijven is altijd kosteloos en geheel vrijblijvend.

Op basis van de door jouw verstrekte informatie wordt je door ons automatisch per e-mail geïnformeerd wanneer er woningen beschikbaar zijn die voldoen aan je zoekwensen.

werkwijze vb&t Verhuurmakelaars

Toewijzing

Om in aanmerking te komen voor een huurwoning worden door ons een aantal algemene toewijzingscriteria gehanteerd:

 • Je bruto maandinkomen (inclusief vakantiegeld en vaste bonussen/toeslagen) dient 4 keer de maandhuur te bedragen.
 • Het inkomen van je partner wordt in de meeste gevallen voor 1/3 meegeteld. Indien je beide AOW ontvangt, kan het tweede inkomen voor 100% meegeteld worden. Let wel, wij verhuren voor meerdere opdrachtgevers. De inkomensnorm kan per woning verschillen.
 • Je dient te beschikken over een arbeidscontract met een looptijd van nog minimaal één jaar op het moment dat de huurovereenkomst in zal gaan. Voor zelfstandig ondernemers en uitzendkrachten fase B gelden andere inkomensberekeningen en/of aanvullende voorwaarden. Deze worden per individueel geval bekeken. Indien je een fase A uitzendcontract hebt, kunnen wij helaas niets voor je betekenen.
 • Beschik je over meer dan €50.000,- vrij opneembaar eigen vermogen? Dan zullen wij 10% van dit vermogen bij je bruto jaarinkomen optellen. Dit bedrag kan je aantonen door middel van een recent bankafschrift.
 • Ben je zelfstandig ondernemer? Je dient te voldoen aan de eis van een bruto maandinkomen van 4 keer de maandhuur. Er wordt bij verhuur dan een standaard waarborgsom van 2 keer de maandhuur gevraagd.
 • Helaas is het niet mogelijk om garant te staan of om voor iemand anders te huren.
 • Je huurt voor een minimale periode van 12 maanden.
Er kunnen specifieke of afwijkende toewijzingscriteria gelden bij woningen/complexen. Deze staan dan bij de betreffende woning vermeld op onze website.

Documenten

Voordat wij namens onze opdrachtgever een woning mogen verhuren zijn wij verplicht onderzoek te doen naar je achtergrond. Daarvoor hebben wij een aantal gegevens van je nodig. Deze dien je aan te leveren via de MyQii app of handmatig te uploaden in je relatiedossier indien je geen gebruik kan maken van de MyQii app. Bekijk hier welke gegevens dat zijn en hoe je ze deelt.

Een credit check en PEP en Sanctielijst check kan onderdeel zijn van het onderzoek naar je achtergrond. Om identiteitsfraude te voorkomen, wordt je ID-bewijs onder andere op echtheid gecheckt middels het uitlezen van de NFC chip. Daarnaast vindt er transactiemonitoring plaats op de bankrekeningen waarvan de huur wordt overgemaakt. Dit doen wij, dan wel de vastgoedeigenaar, in het kader van de WWFT.

Bij valsheid in geschrifte wordt altijd aangifte gedaan.

Werkwijze

Je wil een woning huren bij vb&t. Hoe gaat dit precies? Hieronder een aantal stappen, zodat je weet wat er op je afkomt.

 1. Gratis inschrijven
  Via ons inschrijfformulier schrijf jij je snel en gratis in voor de uitgebreide zoekservice in onze regio’s. Op basis van de door jouw verstrekte informatie word je door ons automatisch per e-mail geïnformeerd wanneer er woningen beschikbaar zijn die voldoen aan je zoekwensen.
 2. Reageren op het woningaanbod
  Zie je een huurwoning die aansluit bij jouw wensen? Klik op de button ‘REAGEER en wij nemen contact met jou op om een bezichtiging te plannen. Indien er meerdere kandidaten zijn wordt de woning aangeboden aan de best passende kandidaat, inschrijfduur bij vb&t kan ook doorslaggevend zijn.
 3. Bezichtigen
  Indien er contact door ons opgenomen wordt voor een bezichtiging kan je bij een woning welke nog niet leeg is, een kijkje gaan nemen bij de huidige huurder. Bij leegstaande woningen ga je met één van onze verhuurmedewerkers de woning bezichtigen.


 4. Gegevens delen met MyQii en eventueel aanvullende documenten uploaden
  Wil je een woning na bezichtiging huren? Dan willen wij graag wat meer informatie van jou weten. Dit doen we om teleurstelling te voorkomen. Op basis van de gegeven informatie kunnen wij kijken of je voldoet aan de voorwaarden die onze opdrachtgevers stellen.
 5. Screening
  Zodra jij na een bezichtiging aangeeft de woning te willen huren gaan wij alle documenten definitief controleren. Wanneer het dossier compleet is en alle documenten zijn in orde ontvang jij van ons een definitief akkoord om de woning te gaan huren.
 6. Opstellen en ondertekenen huurovereenkomst
  Indien je alle gegevens juist aan ons hebt doorgegeven, gaan wij aan de slag met het opstellen van je huurovereenkomst. Deze zal hierna digitaal aan je worden verstuurd via een e-mail. Benieuwd hoe het digitaal ondertekenen van een huurovereenkomst gaat? Klik dan hier.
 7. Sleuteloverdracht
  Je wordt door onze verhuurmedewerker of woninginspecteur uitgenodigd voor de sleuteloverdracht. Tijdens deze afspraak nemen we de status van de woning op middels een inspectie en je ontvangt de sleutels. Vanaf dat moment kun jij je nieuwe woonruimte gaan inrichten.

Dé verhuurspecialist van Nederland

Met een woningbestand van 15.000 woningen is vb&t Verhuurmakelaars een van de grootste verhuurspecialisten van Nederland. We hebben 55 jaar ervaring in het verhuren en beheren van woningen.