Nieuws

Linda: “Ons team is een combinatie van hard werken en gezelligheid”.
Op 4 juni is het de dag van de binnendienst. Vandaag zetten we onze binnendienst dan ook in de spotlight. Hoe is het om als binnendienst medewerker te werken bij vb&t Verhuurmakelaars? Lees hier het interview met een van onze toppers: Linda, onze commercieel medewerkster binnendienst.
Huuraanbod vrije sector verder gekrompen, Eindhoven blijft onder de gemiddelde vierkante meterprijs
Het aantal woningen dat is aangeboden in de vrije sector is verder gekrompen en landelijk neemt overal de vierkante meterprijs toe.
Blik samen met ons terug op wederom fantastische Open Huizen Dagen!
Op 16, 17 en 18 april heeft vb&t Verhuurmakelaars de éérste Open Huizen Dagen van 2024 georganiseerd. Tijdens de Open Huizen Dagen stelt vb&t Verhuurmakelaars diverse huurwoningen door heel Nederland open voor bezoek.
Huisvestingsvergunning 2024
Tijdens de zoektocht naar je droomwoning ben je het woord “Huisvestingsvergunning” vast al eens tegengekomen. Een huisvestingsvergunning is een officiële vergunning die sommige gemeenten vereisen voor het huren of kopen van een woning. Het doel van een huisvestingsvergunning is meestal om het aanbod van betaalbare woningen te reguleren en de leefbaarheid in bepaalde gebieden te waarborgen.
Open Huizen Dagen bij vb&t Verhuurmakelaars
Ben je klaar om een nieuw hoofdstuk in je leven te starten? Sta je te popelen om die ene perfecte huurwoning te vinden die jouw behoeften weerspiegelt? Dan is het tijd om je agenda te markeren, want vb&t Verhuurmakelaars opent de deuren van diverse huurwoningen verspreid over heel Nederland tijdens de Open Huizen Dagen op 16, 17 en 18 april!
5 handige tips om sneller aan een huurwoning te komen!
Bij vb&t Verhuurmakelaars doen we ons uiterste best om iedereen zo snel mogelijk aan een huurwoning te helpen. Jij kan ons helpen om dit proces nóg sneller te laten verlopen!
Wonen in een Urban Jungle? Ontdek Wonderwoods; Wonen met een WOW.
De verhuur van Wonderwoods in Utrecht is gestart! In deze urban jungle vind je 191 vrije sector huurappartementen die de nieuwe standaard zetten voor gezond stedelijk leven. De energiezuinige en instapklare woningen zijn omgeven door natuur, maar met de bruisende stad aan de voeten.
Pak jij de uitdaging aan als onmisbare schakel in ons verhuurproces? Wordt Ondersteuner Woninginspecteur!
Wij zijn opzoek naar een nieuwe collega die een cruciale rol wil spelen bij het ondersteunen van onze Woninginspecteurs vanuit ons kantoor in Eindhoven.
De huurliberalisatiegrens van 2024
Ieder jaar legt de overheid de huurliberalisatiegrens vast. Dit is de minimale huurprijs en het minimumaantal punten dat wordt toegewezen aan vrije-sector huurwoningen. Per 1 januari 2024 bedraagt de minimumhuurprijs voor vrije-sector woningen €879,66, welke beginnen vanaf 148 punten.
MyQii & DigiD beperkt beschikbaar op 1 en 2 maart
Vanaf 1 maart kun je weer belastingaangifte doen. Dit betekent dat je tijdens het doorlopen van ons proces problemen kan ervaren met MyQii en DigiD op 1 en 2 maart. We raden je aan om, indien je problemen ervaart, het op maandag nog eens te proberen.
Meer aanbod in Noord-Holland dankzij onze nieuwe Amvest portefeuille!
Ons al schitterend aanbod in Noord-Holland is recent aangevuld met de prachtige woningen van Amvest! Deze uitbreiding is het resultaat van een samenwerking met Amvest, een bekend gezicht en gewaardeerde opdrachtgever. Voor (toekomstige) huurders in Noord-Holland betekent dit een verrijking van het beschikbare woningaanbod.
Hoe deel ik mijn gegevens via MyQii?
Wanneer je een woning bij vb&t Verhuurmakelaars huurt dien je bepaalde gegevens met ons te delen. Dit kan een langdradig en ingewikkeld proces zijn, zeker als je niet weet waar je al deze gegevens kan vinden. Met de app MyQii versimpelen we dit proces voor je. In dit artikel nemen we je stap voor stap mee door het gebruik van de app.
Jaaroverzicht: 2023 in beeld
Met zeker 5,4 miljoen website bezoeken en 395.238 bezoeken op Funda, is het duidelijk dat jullie ons moeiteloos weten te vinden. Dit hebben we ook gemerkt in onze klantenservice. Afgelopen jaar heeft onze binnendienst jullie welgeteld 32.910 keer over de telefoon gesproken en hebben we 18.475 mails van jullie beantwoord. Benieuwd naar meer feitjes? Lees dan dit artikel!
Iets aanpassen aan je huurwoning. Mag dat?
Een huis écht eigen maken is een hele kunst, zeker als niet alles mogelijk is. Toch zijn er ook in huurwoningen vele mogelijkheden om je ruimtes te personaliseren. Regelmatig krijgen we bij vb&t vragen over welke aanpassingen je wel of niet mag maken in je huurwoning. 
Groots wonen, met een zachte G: Wonen in regio Eindhoven
Een échte voorloper op innovatie en creativiteit. Eindhoven is gezellig, groen en gedurfd. Vol hippe winkels, eettentjes, moderne nieuwbouw en toffe evenementen. De opkomende hotspots en interessante concepten laten de Brabantse designhoofdstad groeien. 
Van stadsappartementje naar kasteel
Van stadsappartementje naar kasteel... Het overkwam Anne-Sophie en Roderick. Zij verlieten samen met hun dochtertje hun stadsappartement en maakten van het Bossche Kasteel Daliënwaerd hun nieuwe thuis. 
Wonen in regio Maastricht: De stad van goede smaak
Pittoresk, karakteristiek en voor de Bourgondiërs; regio Maastricht biedt iets wat je nergens anders in Nederland vindt. Wandel door het heuvellandschap van Zuid-Limburg, fiets langs de maas en de verschillende unieke dorpjes en struin door de historische binnenstad van het mooie Maastricht.  
Word jij onze nieuwe collega Verhuurmakelaar?
Heb jij een pro-actieve houding, goede communicatieskills en bezit jij een flinke dosis flexibiliteit? Zie jij het wel zitten om ons team in Breda of Amsterdam te komen versterken? Goed nieuws! We zijn op zoek naar twee nieuwe Verhuurmakelaars. 
Huurmarkt cijfers Q3 2023: Dalend aanbod, toenemende interesse.
De huurmarkt is een dynamische markt waar op het moment veel gaande is. Hoewel de overheid alles inzet om meer woningen te bouwen, wordt de verhuursector ook onder druk gezet door de overheid. Ieder kwartaal worden de cijfers in de huurmarkt geanalyseerd. In dit artikel informeren van je over de actualiteiten in de huurmarkt. 
Wonen op hoogte: Wat een uitzicht!
Genieten van het prachtige uitzicht in je rustige appartement. En dat met het stadscentrum aan je voeten! Gestapeld wonen rukt op in de Nederlandse steden en dat niet zo vreemd. Veel woontorens hebben voortaan een divers woningaanbod, geschikt voor verschillende gezinssamenstellingen.  
De kracht van huismeester Kees
Hij is onmisbaar voor de meer dan 1.200 bewoners van wooncomplex The Roofs. Ontmoet de manus van alles; Huismeester Kees. Een fijne vent met aandacht voor iedereen. Zijn inzet reikt verder dan alleen praktisch beheer; Kees is een vertrouwd gezicht. 
Ik verhuis naar een huurwoning. Wat nu?
Yes! Je hebt een fijne huurwoning gevonden. Het verhuizen kan bijna beginnen. Maar waar moet je op letten en wat moet je regelen voordat je de verhuisdozen kunt pakken? 
Wonen in de Rotterdamse skyline!
Wist je dat Rotterdam de enige stad in Nederland is met een échte skyline? Het prachtige uitzicht op de dynamische en het gevoel van een échte eigen stadscultuur maakt Rotterdam de favoriete thuisstad van menig huurder.  
Wonen met je friends? Dit zijn de voordelen!
In je eentje een woning huren kan een flinke financiële uitdaging zijn. In de vrije sector is wonen met je vrienden steeds gewenster én steeds meer mogelijk. Het vraagt om enige sociale souplesse, maar de voordelen zijn groots! In dit artikelen lichten we de voor- en nadelen uit. 
Samen natuurlijk leven in Buurtschap Te Veld
Welkom in Buurtschap Te Veld, waar bewoners deel uitmaken van de natuur. Dit project vindt de oorsprong in idealen en een diepe verbondenheid met de bosrijke omgeving. De woningen in Te Veld zijn voor 30 jaar te gast op dit groene terrein. 
Goed nieuws! vb&t Verhuurmakelaars stapt over naar de MyQii app.
In november start de implementatie van de MyQii app voor vb&t. Dit betekent dat het woningaanbod nog efficiënter kan worden afgestemd op jou, de woningzoekende, je regie houdt over je eigen persoonsgegevens en dat de gegevens veilig gedeeld kunnen worden met vb&t. Bovendien zorgt de MyQii app voor gevalideerde en betrouwbare gegevens.
Buitengewoon wonen in de regio Amsterdam
Een eeuwenoude stad met een werelds karakter; Het Nederlandse hart schittert van unieke charme en rijke cultuur. Het pittoreske Amsterdam biedt sfeervolle wijken en een dynamische lifestyle. In dit artikel lees je meer over wat Amsterdam jou als huurder kan bieden. 
In 7 stappen naar je nieuwe huurwoning!
Ben jij op zoek naar jouw droomwoning en weet je niet waar je moet beginnen? Ben je benieuwd hoe het huurproces verloopt bij vb&t Verhuurmakelaars? In dit artikel laten we je in 7 handige stappen zien hoe jij jouw toekomstige droomwoning kan bemachtigen.  
Dag van de ondernemer! Hoe verloopt het huurproces als je ondernemer bent?
Als ondernemer kom je veel unieke situaties tegen, zo ook wanneer je een woning wil huren. Bij vb&t Verhuurmakelaars begrijpen we dat ondernemerschap niet altijd volgens de standaardcriteria van een reguliere loondienst verloopt. Lees dit artikel om meer te weten te komen over de mogelijkheden en de vereisten voor zelfstandig ondernemers die een woning willen huren. 
Wonen in nieuwbouw: Alles lekker nieuw!
Eigentijdse architectuur en toekomstgericht; Dat is wonen in nieuwbouw. Het huren van nieuwbouwwoningen worden steeds aantrekkelijker voor woningzoekende. Dat is ook niet vreemd, want wonen in nieuwbouw kent vele voordelen!
Neem een kijkje op Debby's Dakparadijs!
Het beste terras van Amsterdam? Wat Debby Gerritsen betreft is dat gewoon bij haar thuis. Haar prachtige dakparadijs is een rustige oase boven de stad met een adembenemend uitzicht op de karakteristieke Amsterdamse skyline.
Buitengewoon Huren magazine 2023-2024
vb&t Verhuurmakelaars lanceert vol trots het sprankelende nieuwe Buitengewoon Huren magazine, dit jaar met een boeiende mix van wooninspiratie en praktische tips. Stap in andermans schoenen en lees hoe het is om te “wonen in...”, ontrafel samen met ons de vraag “mag dat!” en verken unieke woningen van happy huurders, zoals “Debby's Dakparadijs”.  
Prinsjesdag 2023
Op 19 september 2023 was het prinsjesdag. Op deze dag presenteerde Minister Kaag van Financiën de miljoenennota en de rijksbegroting aan de Tweede Kamer. Lees hier meer over wat dat voor jou kan betekenen.
Spullen overnemen, hoe werk dat?
Wanneer huurders ervoor kiezen om hun huidige huurwoning bij vb&t Verhuurmakelaars op te zeggen, hebben zij de mogelijkheid om hun spullen ter overname aan te bieden aan de nieuwe huurder van de woning. Het overnemen van spullen is uiteraard geen verplichting. In dit artikel laten we je zien hoe het overnameproces verloopt.
Woningen in het zonnetje bij vb&t Verhuurmakelaars
Ben jij op zoek naar je droomwoning? Kijk niet verder! vb&t Verhuurmakelaars brengt het aanbod van huurwoningen naar jouw schermen. Tijdens de actie “Woningen in het Zonnetje” delen wij pareltjes uit ons aanbod via onze kanalen. Zit jouw droomwoning er al tussen? 
De rol van vb&t Verhuurmakelaars in de strijd tegen discriminatie op de woningmarkt
Discriminatie op de Nederlandse woningmarkt blijft een hardnekkig probleem. Na een onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut uit 2022 blijkt dat veel woningbemiddelaars nog steeds geen harde aanpak hanteren om discriminatie op de woningmarkt te voorkomen. vb&t Verhuurmakelaars maakt zich hard tegen discriminatie en voorkomt handelen naar vooroordelen tijdens het selectieproces dankzij innovatieve systemen. 
Parkeerplaatsen en garages huren bij vb&t Verhuurmakelaars
Het huren van een parkeerplaats bij vb&t Verhuurmakelaars heeft vele voordelen. Met de opkomst van autovrije steden zien we de verkeersdrukte van het centrum zich uitbreiden naar woonwijken en het platteland. Huishoudens hebben steeds vaker meerdere auto's en reizen steeds verder voor hun werk. Om ervoor te zorgen dat jij nog steeds in de buurt van je woning of werk kan blijven parkeren kun je parkeerplaatsen bij vb&t Verhuurmakelaars huren.
Ben jij de Woninginspecteur die wij zoeken?
Voor de regio Randstad zijn wij opzoek naar een technisch en administratief wonder die voor onze opdrachtgevers vrijkomende woningen gaat inspecteren. Je sociale skills zal je inzetten om huurders te woord te staan over verhuur bevorderende maatregelen en het bewaken van wet- en regelgeving.
Kom ons team versterken als Commercieel Medewerker Verhuur!
Veel diversiteit en een flinke uitdaging; Dat is wat de functie Commercieel Medewerker Verhuur jou kan bieden. Voor de regio Midden-Nederland zijn wij opzoek naar een gedreven collega die ons komt helpen ter vervanging van een collega die met zwangerschapsverlof gaat (met mogelijk langer dienstverband).
Tijdelijke huurovereenkomsten afgeschaft door de Tweede Kamer
Het wetsvoorstel “Wet Vaste Huurcontracten” is op 16 mei 2023 aangenomen door de Tweede Kamer. Deze wet is tot stand gekomen om huurders te beschermen tegen stress, onzekerheid en huurverhogingen.
Huurmarktcijfers eerste kwartaal 2023
De huurmarktcijfers van het eerste kwartaal 2023 zijn dynamisch en tijdtekenend. Lees hier meer over de huurmarktcijfers van Q1 2023!
Gezocht! Een nieuwe collega Commercieel Medewerker Binnendienst.
Staat “administratief wonder” op jouw CV? Ben jij “echt een mensen-mens”? Dan hebben wij de perfecte job offer voor jou. Wij zijn op zoek naar een topper die onze Binnendienst komt aanvullen. Hier staan klantgerichtheid en klantenservice centraal en zal jij dagelijks onze potentiële huurders te woord staan via mail en telefoon.
Personeel volgt de cursus Asbestherkenning; Bij vb&t huur je veilig
Het is belangrijk dat kundig personeel snel asbest kan herkennen. Ons personeel krijgt periodiek een cursus asbestherkenning. Benieuwd wat dat inhoudt? Lees dit artikel voor meer informatie.
Verbeteren van video’s en foto’s voor de woningpresentaties
De reis van woningzoekende is vaak lang en overweldigend. Ondanks de krappe markt is er online ontzettend veel aanbod te vinden. Voor welk aanbod kiest de woningzoekende?
Klassiek, elegant en écht Tilburgs: Wooncomplex De Bankier
Deze maand heeft vb&t Verhuurmakelaars de huurwoningen in wooncomplex “De Bankier” opgeleverd. Waar al zeker 65 jaar aan de Spoorlaan het bankiersgebouw Van Mierlo & Zoon was gevestigd zal voortaan de nieuwe woontoren staan, die de geschiedenis van de plaatsing eer aandoet. In het historische hart van Tilburg vind je de 76 meter hoge woontoren met luxe stadsappartementen.
Bregje: “Als binnendienst medewerker eerste lijn ben je het eerste aanspreekpunt voor iedereen”
Op 20 april is het de dag van de binnendienst. Hoe is het om als binnendienst medewerker te werken bij vb&t Verhuurmakelaars? Lees hier het interview met Bregje van de binnendienst.
Met gemak je huurovereenkomst ondertekenen
Geen gedoe meer met stapels papier. Bij vb&t Verhuurmakelaars onderteken je de huurovereenkomst online! In deze blog leggen we je stap voor stap uit hoe jij online je huurovereenkomst ondertekent.
Wet goed verhuurderschap
Op 21 maart 2023 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel goed verhuurderschap aangenomen. Het is de bedoeling dat de wet goed verhuurderschap op 1 juli 2023 in werking treedt. Deze wet heeft mogelijk invloed op het verhuurproces bij vb&t Verhuurmakelaars.
vb&t opent deuren tijdens de Open Huizen Dagen op 18, 19 en 20 april
Vrijblijvend diverse huurwoningen door heel Nederland bezoeken? Tijdens de Open Huizen dagen op 18, 19 en 20 april kun jij een kijkje komen nemen in diverse huurwoningen en kennis maken met ons team.
Word jij onze nieuwe collega Woninginspecteur in Maastricht?
Veel op pad, gezellige collega’s én mensen blij maken met een nieuwe woning. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan is de baan als Woninginspecteur de perfecte uitdaging voor jou!
Documenten aanleveren doe je zo!
Heb je een woning toegewezen gekregen? Gefeliciteerd! Je mag nu gaan beginnen met het aanleveren van je documenten. Maar welke documenten hebben wij van je nodig? En wat als je je documenten al hebt ingeleverd vóórdat je een woning toegewezen hebt gekregen? In dit artikel leggen we precies uit wat je moet weten over het aanleveren van documenten.
Vragen? Op deze momenten zijn wij bereikbaar!
Persoonlijk en gemakkelijk; Dat is waar contact om draait bij vb&t Verhuurmakelaars. Onze medewerkers staan je graag te woord. Lees hier meer over de bereikbaarheid van vb&t Verhuurmakelaars.
Inkomenseis 2023: Hoe kom ik in aanmerking voor mijn droomwoning?
Leer gemakkelijk over de inkomenseis van jouw droomwoning.
Betaalbaar wonen? Lees hier of je een huisvestigingsvergunning nodig hebt
Wil je een middenhuurwoning huren bij vb&t Verhuurmakelaars? Kijk dan of je een huisvestigingsvergunning nodig hebt, zoals in de gemeenten Amsterdam, Den Haag of Zoetermeer.
Met gemak leren over de huurprijsverhoging 2023
Of je nou in een sociale huurwoning of een vrije sector woning woont; Je huurder mag per jaar de huurprijs verhogen. De huurprijsverhoging van de vrije sector is in 2023 gekoppeld aan de CAO-loonontwikkeling, indien deze lager is dan de inflatie. Deze wetswijziging heeft de Eerste Kamer in december aangenomen om huurders te beschermen tegen extreme prijsstijgingen.
Met gemak je gegevens veilig stellen bij vb&t Verhuurmakelaars
De veiligheid van jouw gegevens is een van onze prioriteiten. Bij vb&t werken we dagelijks met diverse persoonsgegevens van onze gebruikers en klanten.
Met gemak huren bij vb&t Verhuurmakelaars
Makkelijk een huurwoning vinden; Het lijkt te goed om waar te zijn. Toch hoef je bij vb&t enkel je basisgegevens in te vullen, waarna je aan de slag kan met je zoektocht naar een nieuwe huurwoning. Staat jouw droomwoning ertussen? Reageren doe je met gemak op onze website!
Huren in 2023: Welke invloed heeft de huidige wet op mijn situatie?
Een nieuw jaar betekent vaak veel veranderingen. Ook in 2023 zullen nieuwe wetten mogelijk invloed hebben op jouw (toekomstige) woonsituatie.
Jaaroverzicht: 2022 in beeld
Van verhuurde woningen tot afgehandelde telefoontjes; Onze systemen houden nauwkeurig onze werkzaamheden bij. Ben jij benieuwd naar onze prestaties? Bekijk ons jaaroverzicht van 2022!
Wonen in Terrazzo: Prachtige huurwoningen in Den Bosch
Eigentijdse en sfeervolle huurwoningen in een groene en historische omgeving; Dat is wonen in het nieuwbouwproject Terrazzo. Deze week vindt de oplevering plaats van dit prachtige project.
Nieuwe teamleider binnendienst gezocht!
Voor ons team van vb&t Verhuurmakelaars zijn we op zoek naar een Teamleider voor de binnendienst. Ga jij de communicatieve en administratieve toppers van de binnendienst begeleiden, motiveren en enthousiasmeren?
Wijziging woonaanbod
Per 1 januari introduceren wij een groot aantal nieuwe woningen. Benieuwd welke andere wijzigingen er plaatsvinden in ons woonaanbod? Lees het artikel!
Wrap-Up: De vb&t Open Huizen Route
Tijdens de Open Huizen Route bezochten Chinh en Lori hun droomwoning. Wij mochten hun droom werkelijkheid maken.
vb&t Verhuurmakelaars wijst discriminatie de deur
Op 22 november startte het NVM de campagne tegen woondiscriminatie, in samenwerking met o.a. de Rijksoverheid en Discriminatie.nl. vb&t Verhuurmakelaars zet zich in om gelijke kansen te faciliteren en discriminatie de deur te wijzen.
vb&t Open Huizen Route vrijdag 18 november
Dromen van een nieuw huis? De vb&t Open Huizen Route neemt je mee op reis. Laat je betoveren door onze pareltjes en ontdek of jij en je reisgenootschap hier kunnen cocoonen, verbinden en genieten. Kom vrijdag 18 november langs en wie weet worden dromen werkelijkheid 🔮
4 Trends voor meer wooncomfort
Jouw wooncomfort is ons werk. Onze medewerkers zijn elke dag op pad om te zorgen dat jij fijn kan wonen. Senior accountmanager Bart Baltussen houdt daarom de trends en wensen van onze huurders en de markt goed in de gaten. Bart: “Goed kijken en luisteren is een belangrijk onderdeel van mijn werk.”
Vijf vragen aan interieuradviseur Charlotte
Wooncomfort begint bij een fijn interieur. Daar weet interieuradviseur Charlotte Rijk alles van. Charlotte mixt je huidige interieur tot een gloednieuw interieur op basis van jouw stijl en persoonlijke items. Ze bedenkt creatieve en functionele ruimtelijke oplossingen voor meer wooncomfort.
Voel je thuis bij huiskamerconcept The Villy
Midden in het snelle en drukke stadse leven bestaat The Villy: een oase van rust waar je kunt ontmoeten, werken en eten. Uiteraard onder het genot van een vers kopje koffie, fruitige smoothie of een lekker glas wijn. Het huiskamerconcept laat je midden in de stad een dorps gevoel ervaren.
Buitengewoon Huren magazine 2022-2023
vb&t Verhuurmakelaars presenteert vol trots de nieuwe editie van het huurmagazine 'Buitengewoon Huren 2022 - 2023'.
Vacature! Verhuurmakelaar Maastricht en Den Haag
Zet jij je graag in om huurders en opdrachtgevers blij te maken? Heb je daarnaast een passie voor vastgoed, ben je graag op pad en ben je een echte teamplayer? Dan hebben wij een hele toffe baan voor jou als Verhuurmakelaar.
Gas, water en elektriciteit aansluiten voor je nieuwe huurwoning
Gefeliciteerd! Je hebt een nieuwe huurwoning. Maar voordat je echt kan gaan genieten zijn er ene paar zaken die je zelf moet regelen; zoals de aansluitingen van gas, elektriciteit, water en afval. In dit artikel beschrijven we waar je rekening mee moet houden. Zo hopen we je snel op weg te helpen.
Oplevering The Roofs; Wonen in de wolken
Deze week leverden we het nieuwbouwproject The Roofs in Den Haag op! De bewoners zijn letterlijk in de wolken. Want wonen in The Roofs biedt je een fantastische uitzicht over de stad en de zee. Slechts een lift verwijderd van het OV en het centrum.
Hoe kom ik in aanmerking voor een huurwoning?
Je bent op zoek naar een huurwoning in Nederland. De media schrijft bijna dagelijks over de spanning in de woningmarkt. Wat kan je zelf doen? Waar heb je invloed op en waar niet?
ED.nl | Huurprijzen vrije sector door het dak in Eindhoven, stijging van 17 procent
EINDHOVEN - Huurprijzen voor woningen in de vrije sector gaan in Eindhoven door het dak. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en Vastgoedmanagment Nederland (VGM NL) kwamen deze week met alarmerende stijging van 17 procent. Die behoeft volgens verhuurmakelaar vb&t wel enige nuance.
vb&t Open Huizen Paasdagen 8 & 9 April 2022
Pasen vier je thuis bij vb&t. Loop 8 & 9 April binnen in een van onze open huizen!
Maud: “Als woninginspecteur moet je snel schakelen, beslissingen nemen en drie stappen vooruit denken.”
Hoe is het om aan de slag te gaan als Woninginspecteur bij vb&t Verhuurmakelaars? Lees het interview met Woninginspecteur Maud.
Vacature Woninginspecteur
Wij zijn op zoek naar servicegerichte Woninginspecteurs voor ons enthousiaste team in Arnhem, Amsterdam, Maastricht, Utrecht, Breda en Eindhoven.
Versoepeling coronamaatregelen in 3 stappen
De regering heeft op 15 februari verdergaande versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Lees dit artikel voor meer informatie.
Huren in Den Haag, Zoetermeer of Amsterdam? Lees hier of je in 2022 een huisvestigingsvergunning nodig hebt
Wil je huren in Den Haag, Zoetermeer of Amsterdam? Dan heb je in sommige gevallen een huisvestigingsvergunning nodig.
Rookmelders op iedere verdieping verplicht in alle woningen vanaf 1 juli 2022
Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders op te hangen. Met deze maatregel wil de overheid het aantal (dodelijke) slachtoffers verminderen.
Huren in 2022: wat betekent de nieuwe woningwet voor jou?
Een nieuw jaar betekent nieuwe wetten en regels. Wat betekent dit voor jou als huurder of woningzoekende? We zetten de drie belangrijkste veranderingen voor je op een rij.
Even telefonisch niet bereikbaar
Op dinsdagmiddag 1 februari is de afdeling Verhuur telefonisch niet bereikbaar.
Vacature alert! Wij zoeken nieuwe collega's!
Relatiegericht, betrouwbaar, specialistisch, samenwerkend en ondernemend. Daar herken je ons aan. Herken jij je daarin? Bekijk dan onze nieuwe vacatures.
Update Corona
De gezondheid van onze klanten en medewerkers staat bij ons op nummer 1 en we volgen daartoe graag de richtlijnen van RIVM en Overheid op.
Wat betekent het coronavirus voor onze dienstverlening?
Wat doen wij allemaal om je toch te woord te kunnen staan?
Overlijden Valery Haagmans
Afgelopen maandag 15 november heeft ons het zeer trieste nieuws bereikt dat onze gewaardeerde collega, Valery Haagmans, op 51-jarige leeftijd is overleden.
Vacature Woninginspecteur
Ben jij klantgericht en heb jij oog voor detail? Ben je verder geïnteresseerd in techniek en bouw en werk jij graag in de buitendienst? Lees dan snel verder want voor de regio Den Bosch / Breda zijn wij op zoek naar een Woninginspecteur
Vacature Marketeer
Ben jij een enthousiaste marketeer en ben jij klaar voor de volgende stap? Voor onze verhuurafdeling zijn wij op zoek naar een marketeer die met een frisse blik de marketingstrategieën gaat toepassen.
Marathon Eindhoven 2021
Op 9 en 10 oktober heeft vb&t Groep meegedaan aan de Marathon Eindhoven.
Online Q&A op 2 oktober
vb&t Verhuurmakelaars beantwoordt tijdens de vernieuwde NVM Open Huizen Dag op 2 oktober al jouw vragen over huren!
Terugblik vb&t Zomerweken 2021
De vb&t Zomerweken 2021 waren een groot succes! Blik samen met ons terug.
Hoera! Onze nieuwe website is live!
Na maanden van ontwerpen, bouwen en het vullen van content is onze nieuwe website eindelijk live.
Vacature alert! Wij zoeken vier nieuwe collega's!
Relatiegericht, betrouwbaar, specialistisch, samenwerkend en ondernemend. Daar herken je ons aan. Herken jij je daarin? Bekijk dan onze nieuwe vacatures.
Buitengewoon Huren magazine 2021 - 2022
De nieuwe editie van ons huurmagazine ‘Buitengewoon Huren’ staat online. Lees het magazine hier!
Update coronamaatregelen juni 2021
Tijd voor versoepelingen! Hoewel bijna alles weer mogelijk is, blijven de basisregels gelden. De huidige maatregelen van vb&t lees je in dit artikel.
Het Prinsenkwartier in Brielle
Het Prinsenkwartier is een bijzonder nieuwbouwcomplex op historische grond in Brielle bestaande uit 44 vrije sector huurwoningen voor jong en oud.
Er wordt hard gebouwd!
De komende maanden worden er weer een aantal mooie nieuwbouwprojecten in verschillende regio's toegevoegd aan onze portefeuille.
Aankondiging: vb&t Zomerweken
Deze zomer zet vb&t haar complexen in het zonnetje. Benieuwd welke complexen mee doen? Neem dan snel een kijkje op onze actiepagina.
Update coronamaatregelen mei 2021
Goed nieuws! De coronabesmettingen blijven afnemen. Er is weer ruimte voor versoepelingen. Vanaf 1 juni vinden ook de voorinspecties weer fysiek plaats.
Nieuwbouw
Ben je opzoek naar een nieuwbouwwoning? Onze gespecialiseerde nieuwbouw-afdeling helpt je graag met het vinden van jouw nieuwe droomwoning.
Huisvestingsvergunning Amsterdam 2021
Verhuis je binnenkort in of naar Amsterdam? Dan heb je misschien een huisvestingsvergunning nodig! In dit artikel vertellen we je alle ins en outs.
Inbraakpreventie
Tijdens de Nationale Inbraakpreventie Weken van 1 mei tot en met 30 juni word je uitgedaagd tenminste één stap te zetten op het gebied van inbraakpreventie.
De actieweek in cijfers
10 t/m 16 april stond in het teken van de actieweek van vb&t Verhuurmakelaars. Met 'de actieweek in cijfers' kijken we terug op een succesvolle week.
Tips om energie en water te besparen
Het is vandaag Dag van de Aarde! Speciaal voor deze bijzondere dag delen wij een artikel vol met bespaartips. Goed voor de aarde én voor je portemonnee.
We gaan live! Kijk mee via Facebook
Op woensdag 14 april gaan onze verhuurmakelaars live op Facebook voor de actieweek. Bekijk het programma en de deelnemende woningen hier.
Het nieuwe huurmagazine is uit!
In dit magazine het actuele huuraanbod van vb&t en de deelnemende woningen aan de actieweek. Download het online magazine hier.
Programma Online Open Huizen Route
Kijk zaterdag 10 april mee naar de Online Open Huizen Route via onze Facebookpagina. Benieuwd naar de deelnemende woningen en het programma? Lees dan verder.
Vacature alert! wij zoeken vier nieuwe collega's!
Altijd al gedroomd van een carrière binnen vb&t Verhuurmakelaars? Dit is je kans! Ben jij de topper die wij zoeken?
Lentekriebels!
De klok is weer een uur vooruit gezet. De dagen worden langer, de temperatuur gaat omhoog. Tijd om jouw huis en tuin klaar te maken voor de lente!
Parkeerplaatsen
Wist je dat wij naast ons uitgebreide woningaanbod ook parkeerplaatsen verhuren? In dit artikel lichten we er een paar uit.
Update coronamaatregelen maart 2021
Tijdens de persconferentie op 23 maart is bekend gemaakt dat de avondklok een uur opschuift vanaf 31 maart. Wat betekent dit voor onze dienstverlening?
De eerste huurbetaling via Mollie Payments
Binnenkort betaal je de eerste huurbetaling snel, eenvoudig en veilig met Mollie Payments.
Aankondiging: Actieweek
Reserveer 10 t/m 16 april 2021 alvast in je agenda, want dan is het weer tijd voor de (online) Actieweek van vb&t Verhuurmakelaars!
Woning bezichtigen met elektronisch slot
Een woning bezichtigen zonder medewerker? Dat kan via een elektronisch slot! Huurder Danny vertelt over zijn ervaring met bezichtigen via een elektronisch slot in dit artikel.
Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering
Schade in en rondom huis is niet altijd te voorkomen. Het is daarom belangrijk om goed verzekerd te zijn.
Huisvestingsvergunning Den Haag 2021
Voor een huurwoning in Den Haag heb je soms een huisvestingsvergunning nodig. We geven je een update over de wijzigingen die zijn ingegaan vanaf januari 2021.
Update coronamaatregelen januari 2021: de avondklok
De avondklok is een feit en wordt dit weekend ingevoerd. Wat zijn de gevolgen voor de makelaardij?
Wat is de huurtoeslaggrens in 2021?
Om in aanmerking te komen voor huursubsidie moet de huurprijs bij het afsluiten van het huurcontract onder de huurtoeslaggrens liggen.
Jaaroverzicht 2020
Ben je benieuwd hoeveel telefoontjes wij in 2020 kregen? En hoeveel huurders wij aan een nieuwe woning hebben geholpen? Dit en meer lees je in ons jaaroverzicht 2020.
Update coronamaatregelen december 2020
Vanwege onze eerdere strikte maatregelen is verdere aanscherping van onze regels niet nodig.
Veiligheid tijdens de feestdagen
Naast een hoop gezelligheid brengen de feestdagen ook risico's met zich mee. We geven je tips hoe jij de feestdagen brandveilig, inbraakvrij en coronaproof doorkomt!
Terugblik Trick or Treat actieweek
De open huizen route hebben we vanwege de huidige coronamaatregelen in een nieuw, digitaal, jasje gehesen. Hoe? Dat lees je in dit artikel.
De groenliefhebber haalt zijn hart op in De Groene Kaap
Een unieke samenkomst van wonen en natuur door groene hofjes en natuurlijke daktuinen met prachtige beplanting.
We hebben nieuws! Nieuwbouw, nieuwbouw, nieuwbouw...
Er worden de komende maanden maar liefst 9 nieuwbouwprojecten opgeleverd! Zit jouw droomwoning er tussen?
Bekijk hier het nieuwste vb&t Huurmagazine!
In het Huurmagazine vind je het actuele aanbod huurwoningen en deelnemende woningen aan de Trick or Treat week.
vb&t Trick or Treat week - Durf jij te komen?
Doe mee aan de Trick or Treat week van 31 oktober t/m 6 november en vind jouw nieuwe droomwoning.
Prinsjesdag 2020: wat betekent het voor wonen?
Het zijn economisch onrustige tijden, maar het kabinet gaat niet bezuinigen in 2021. Lees hier wat het betekent voor wonen.
Waar moet je aan denken als je gaat samenwonen?
Voor het eerst gaan samenwonen is een superleuke tijd, maar er moeten ook serieuze zaken geregeld worden.
Update coronamaatregelen september 2020
Lees hier welke maatregelen we bij vb&t Verhuurmakelaars hebben getroffen omtrent het coronavirus.
Tips om jouw woning instapklaar te maken
Hoe maak je van jouw nieuwe woning helemaal jouw plekje? Lees hier hoe je jouw huurwoning instapklaar maakt.
Wanneer moet je bemiddelingskosten betalen als je gaat huren?
Lees in dit artikel wat bemiddelingskosten precies zijn en wanneer je ze moet betalen.
vb&t Verhuurmakelaars opent vestiging Utrecht
Met de uitbreiding van ons woningaanbod in de regio Utrecht gaan wij nu ook actief vanuit ons vb&t kantoor in Utrecht verhuren.
Buitengewoon Huren 2020-2021
De nieuwe editie van ons huurmagazine ‘Buitengewoon Huren’ staat online! Boordevol informatie die voor jou interessant is.
Ophangen zonder boren
Klussen zonder te hoeven boren? Lees hier hoe je toch jouw schilderij of raambekleding kunt ophangen!
Kwartaalcijfers huurwoningen vrije sector
Vanaf mei 2020 publiceren de NVM en VGM NL samen elk kwartaal cijfers over transactiedata van huurwoningen in de vrije sector.
De Wwft en identiteitsbewijzen
Volgens de Wwft moeten makelaars altijd onderzoek doen naar de identiteit van hun klanten.
Huurcomplex uitgelicht: President Rooseveltlaan Maastricht
Deze week in de spotlight: het huurcomplex aan de President Rooseveltlaan in Maastricht
vb&t Try Out Week - 15 t/m 19 juni 2020
Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen voor onze alleréérste vb&t Try out week. Deze staat in het thema “DO IT YOURSELF!”
Regelgeving voor online verhuurplatforms onderweg
Europese steden hebben hulp ingeroepen om verhuur via online platforms tegen te gaan.
Koningsdag 2020: thuis en online
Koningsdag 2020 wordt Woningsdag. Wat kun je van deze dag verwachten en wat kun je thuis en online doen?
Huurverhoging vanaf 1 juli 2020
Deze maand valt bij veel bewoners de jaarlijkse huurverhogingsbrief op de mat.
Huurmagazine parkeerplaatsen
Parkeren, in sommige steden lastiger dan verwacht! Lees hier wat we voor jou kunnen betekenen.
Maak je tuin & balkon klaar voor de lente!
Is jouw tuin of balkon al klaar voor mooi weer? Wij hebben een paar tips!
Nieuwbouwprojecten
Als eerste op de hoogte zijn van vrijkomende woningen van onze onlangs opgeleverde nieuwbouwprojecten?
Huisvestingsverordening Den Haag en Zoetermeer 2020
Vanaf 1 januari 2020 zijn er een aantal wijzigingen in de Huisvestingsverordening doorgevoerd.
Voor het eerst op jezelf wonen: 5 dingen om te regelen
Voor het eerst op jezelf gaan wonen is een spannende en leuke tijd. Wij hebben 5 tips voor je!
Huurtoeslag 2020
Lees hier wat de veranderingen zijn als je in 2020 wil huren.
Discriminatie op de woningmarkt
Vorig jaar bleek uit cijfers van het televisieprogramma Radar dat discriminatie op de woningmarkt regelmatig voorkomt.
Wat gebeurt er met je huurwoning als je uit elkaar gaat?
Heb je samen met je partner een huurwoning maar gaan jullie uit elkaar? Lees hier hoe je alles regelt.
Verhuistips
Ga je binnenkort verhuizen? Volg onze tips en je verhuist zonder stress!
Energie besparen in je huurwoning
Ook altijd last van hoge energiekosten? Wij zetten 3 tips voor je op een rij. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee!
Waar moet je op letten bij het bezichtigen van een huurwoning?
Binnenkort een bezichtiging bij een huurhuis? Wij vertellen je wat je moet doen!
Tips voor het vinden van een huurwoning
Hoe vind je een huurwoning die bij jou past? Wij hebben 5 tips voor je!
Huisvestingsverordening Den Haag en Zoetermeer 2019
Met ingang van 1 juli 2019 is in Den Haag en Zoetermeer een nieuwe huisvestingsverordening (HVV) van kracht.
Nieuwe editie 'Buitengewoon Huren' magazine
Lees snel de nieuwste editie van ons 'Buitengewoon Huren' magazine 2019
Open Huizen Route - 5 oktober
De volgende editie is op 5 oktober 2019 van 10:00 tot 12:00 uur.
Huren in een Vereniging van Eigenaren
In een gebouw met huur- en koopwoningen is er een Vereniging van Eigenaren. Lees hier wat dit voor jou als huurder betekent.
Oplevering huurwoning
Wat verwachten onze woninginspecteurs precies van je bij de oplevering van je huurwoning?
Huurcontract digitaal ondertekenen
Lees hier stap voor stap hoe je jouw huurcontract bij vb&t Verhuurmakelaars digitaal ondertekent.
Vakantieonderhoud
Op vakantie? Met deze tips laat je jouw woning goed achter.
Servicekosten
Bij sommige woningen betaal je servicekosten. Maar wat houden deze kosten nu precies in?
Open Huizen Route - 20 juni
De volgende editie is op 20 juni 2019 van 18:00 tot 19:00 uur.
vb&t opent kantoor in Amsterdam
Per 1 september 2019 openen wij een kantoor in Amsterdam!
Balkon opfleuren
7 tips om van jouw kleine buitenruimte een kleurrijk balkon te maken
Huurverhoging 2019
Let op: de meeste eigenaren verhogen de huren per 1 juli aanstaande
Groene lentetuin
Lees deze 6 tips om van jouw tuin een fijne, groene plek te maken!
NLdoet 2019
Ook dit jaar deden we weer mee aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland.
Open Huizen Route - 23 maart
De volgende editie is op 23 maart 2019 van 10:00 tot 12:00 uur.
Besparen op energie
De energierekening stijgt in 2019. Met deze tips kun je toch besparen!
Regio Arnhem Nijmegen
Waarom het zo aantrekkelijk is om in deze stadsregio te wonen én werken?
Droom uw woning
ERA vb&t Makelaars organiseert het 55+ event 'Droom uw woning'.
Een winterklaar huis
Met deze 5 tips is jouw woning klaar voor de winter!
Huurtoeslag 2019
Huurtoeslag, of ook wel huursubsidie genoemd, hoe zit het daarmee in 2019?
Huuraanbod Den Haag
Hoera! Vanaf nu vind je op onze website ook huuraanbod in Den Haag.
Huizenaanbod Brabant
De woningvoorraad in Brabant is het snelst gestegen van alle Nederlandse provincies.
Brandveiligheid - deel 2
Check deze tips van Brandweer Nederland wat te doen als er brand uitbreekt.
Brandveiligheid - deel 1
Dit is waarom het zo belangrijk is om je binnendeuren te sluiten.
Aardgasloos wonen
In 2050 wonen we aardgasvrij! Wat komt daar allemaal bij kijken?
Pas op voor phising mails!
Helaas zijn op de (huur)woningmarkt steeds vaker fraudeurs actief.
Smart home-accessoires voor jouw huurwoning
Welke smart home accessoires zijn geschikt voor jouw huurwoning?
Open huizen route 13 oktober
Op zaterdag 13 oktober 2018 houden wij weer de vb&t Open Huizen route!
Aankondiging verkorten 30% regeling voor expats
Aankondiging verkorten 30% regeling voor expats van 8 naar 5 jaar!
Oplichter actief!
Let op! Er komen meldingen bij ons binnen dat een persoon zich voordoet als verhuurmakelaar
Ons nieuwe vb&t Huurmagazine is uit!
Ons nieuwe vb&t Huurmagazine is uit! In dit magazine ...
vb&t Verhuurmakelaars en de aangepaste AVG
Vanaf vandaag treedt de aangepaste AVG in werking ...
Presentatie kantoor Maastricht
Met trots presenteren wij ons nieuwe kantoor in Maastricht ...
Verhuisdag in Maastricht!
Verhuisdag in Maastricht! Binnenkort het resultaat. ......
Onze medewerkers op NLdoet!
Afgelopen vrijdag 9 maart hebben onze medewerkers bijgedragen aan NLdoet ...
vb&t Open Huizen Route, 17 maart a.s.
SAVE THE DATE! Het is weer bijna tijd voor de vb&t openhuizen route ...
vb&t Open Huizen Route
Op zaterdag 4 november van 10:00 tot 12:00 uur is het weer zover ...
Woning Herfstklaar maken
De natuur kleurt oranje en de temperaturen dalen ...

Dé verhuurspecialist van Nederland

Met een woningbestand van 15.000 woningen is vb&t Verhuurmakelaars een van de grootste verhuurspecialisten van Nederland. We hebben 50 jaar ervaring in het verhuren en beheren van woningen.

Ben je op zoek naar een huurwoning?

Schrijf je dan in als woningzoekende bij vb&t Verhuurmakelaars. Op basis van jouw gegevens ontvang je geautomatiseerde mails met huuraanbod passend binnen jouw zoekprofiel. Inschrijven is gratis en geheel vrijblijvend.