Huren in een Vereniging van Eigenaren

10 september 2019

Als je een appartement huurt bij vb&t Verhuurmakelaars kan het zijn dat deze onderdeel is van een gebouw met zowel huur- als koopwoningen. Er wonen dan bijvoorbeeld mensen die een huurwoning hebben via vb&t én mensen die zelf eigenaar zijn van een woning. In zo’n geval is er een Vereniging van Eigenaren (VvE). Als huurder ben je geen lid van de VvE, maar krijg je er wel mee te maken. In dit artikel lees je wat een VvE doet en wat dit voor jou als huurder betekent.

Wat doet een VvE?

Een VvE bestaat uit alle eigenaren van de woningen in het gebouw. De VvE is verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van het gebouw, zoals het schoonmaken van algemene ruimten, onderhoud van de lift en dagelijks onderhoud. De kosten hiervan worden verdeeld tussen de eigenaren. In de algemene ledenvergadering (ALV) beslissen alle eigenaren ieder jaar hoe ze het beheer en onderhoud gaan uitvoeren.

Wat betekent dit voor de huurders?

Als huurder ben je geen lid van de Vereniging van Eigenaren en betaal je dus niet mee aan de onderhoudskosten in de VvE. Wel rekent vb&t Verhuurmakelaars als eigenaar een deel van de onderhoudskosten door aan haar huurders als servicekosten. Alle huurders binnen de VvE moeten zich aan dezelfde regels houden als de eigenaren. Deze regels staan in het huishoudelijk reglement en de splitsingsakte. Wanneer je het huurcontract bij vb&t Verhuurmakelaars tekent, krijg je deze leef- en gebruiksregels van ons. Wil je iets veranderen aan je woning of heb je een reparatieverzoek? Dan is vb&t Verhuurmakelaars voor jou als huurder het aanspreekpunt. In sommige gevallen heb je voor aanpassingen toestemming nodig van de VvE. Ook reparaties in de gemeenschappelijke ruimtes moeten bij de VvE gemeld worden. In zulke gevallen bespreekt vb&t Verhuurmakelaars dit met de VvE. Als huurder neem je dus contact op met ons en dan melden wij het verzoek bij de Vereniging van Eigenaren.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over huren in een Vereniging van Eigenaren? Neem dan contact met ons op!

terug naar overzicht

Dé verhuurspecialist van Nederland

Met een woningbestand van 15.000 woningen is vb&t Verhuurmakelaars een van de grootste verhuurspecialisten van Nederland. We hebben 55 jaar ervaring in het verhuren en beheren van woningen.

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account aan en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan