Inkomenseis 2023: Hoe kom ik in aanmerking voor mijn droomwoning?

13 februari 2023

Inkomenseisen kunnen een flinke drempel in je zoektocht naar een huurwoning vormen. Om je zoektocht naar je droomhuis te vergemakkelijken leggen we je in dit artikel de huidige inkomenseisen uit!

 

Minimale inkomsten

De inkomenseis die we hanteren bij vb&t Verhuurmakelaars bedraagt een bruto maandinkomen van minstens 4 keer de maandhuur. Je komt in aanmerking voor een woning wanneer je beschikt over een arbeidscontract van minstens één jaar. Uitzendcontracten, 0-uren contracten en flex-contracten mogen wij niet meetellen als inkomen.

 

Meerdere inkomens

Heb je een medehuurder? De persoon met het hoogste inkomen wordt automatisch hoofdhuurder. Een tweede inkomen van een medehuurder telt voor 1/3e mee. Ontvang je AOW/pensioen? Dan tellen beide inkomens volledig mee!

 

Uitkering

Een WW-uitkering is helaas geen geldig inkomen. Andere uitkeringen tellen we vaak wel mee, maar worden wel per individuele case beoordeeld.

 

Eigen vermogen

Heb je flink gespaard de afgelopen jaren? We tellen eigen vermogens vanaf €50.000 mee in de inkomenseis. Tien procent van dit eigen vermogen tellen wij op bij het bruto jaarinkomen. Je dient ten alle tijden een vast inkomen langs het eigen vermogen te hebben, maar in dit geval hoef je niet minsten 4 keer de maandhuur te verdienen.

 

Zelfstandig ondernemers

Huren als zelfstandig ondernemer kan heel ingewikkeld zijn. Bij vb&t Verhuurmakelaars kan het heel gemakkelijk gaan. De voorwaarde om bij ons te huren als zelfstandig werknemer is dat je minimaal 1 jaar werkende bent als zelfstandig ondernemer. Wij vragen je om een (door een accountant of administratiekantoor) jaarrekening van een afgesloten boekjaar. De netto winst voor belasting hanteren we als jouw jaarinkomen.

Aan zelfstandig ondernemers vragen wij drie keer de kale maandhuur als borgsom.

 

Inkomensberekeningstool

Ben jij benieuwd wat de maximum huurprijs is met jouw inkomen? Maak dan gebruik van onze inkomensberekeningstool.

Meer informatie

Deze informatie en meer vind je op de toewijzingscriteria pagina.

Buitengewoon Huren

Ons magazine “Buitengewoon Huren” staat boordevol informatie die voor jou interessant is als (potentiële) huurder. We nemen je mee langs ons uitgebreide aanbod complexen. Daarnaast geeft dit magazine je heel veel goede ideeën en praktische tips;

Laat je inspireren door de interieurtips van Charlotte Mixt, ontdek hoe huiskamerconcept The Villy het wonen in nieuwbouw The Roofs in Den Haag fijner én leuker maakt en lees het interview met senior accountmanager Bart Baltussen over de trends waar wij op inspelen voor nog meer wooncomfort.

Nieuwsgierig? Klik dan hier voor het online magazine! We wensen je veel leesplezier.

 Handtekening Buitengewoon Huren (2).png

terug naar overzicht

Dé verhuurspecialist van Nederland

Met een woningbestand van 15.000 woningen is vb&t Verhuurmakelaars een van de grootste verhuurspecialisten van Nederland. We hebben 55 jaar ervaring in het verhuren en beheren van woningen.

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account aan en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan