Ophangen zonder boren

9 juli 2020

Wanneer je jouw huurwoning verlaat moet je het opleveren zoals je het hebt aangetroffen toen je er kwam wonen. Vaak betekent dit dat je alle gaatjes die je in de muur hebt geboord om dingen op te kunnen hangen weer moet dichten. Dit kan best een vervelend klusje zijn. Gelukkig zijn er een aantal innovatieve ophangsystemen en plakmethodes om te voorkomen dat je gaten in de muur moet boren. Welke dat zijn? Wij hebben er een paar op een rijtje gezet!

Zelfklevende tape 

Wil je een schilderij of frame met een foto aan de muur hangen? Dan kun je ook gebruik maken van zelfklevende tape die je op de muur kunt plakken. Deze tape is geschikt voor zowel gladde muren als tegels in de badkamer. Het enige wat jij hoeft te doen is de tape aan de achterkant van de lijst plakken en vervolgens op de gewenste plek aan de huur hangen. Wanneer je het schilderij weer van de muur haalt kun je de tape weer gemakkelijk van de muur verwijderen.

Zelfklevende spijkers

Heb je toch echt een spijker nodig om iets aan op te kunnen hangen? Dan is de zelfklevende spijker een fijne oplossing om niet te hoeven boren. De zelfklevende spijker is een plaatje met een uitsteeksel waar je decoratie en keukengerei aan kunt ophangen. Door middel van zelfklevende tape kun je dit plaatje tegen de muur plakken en weer verwijderen zonder sporen achter te laten. Ideaal dus wanneer je écht een spijker nodig hebt om jouw klok aan op te hangen!

Montagesets voor de badkamer

Wil jij in de badkamer accessoires aan de muur of op de tegels bevestigen zonder hiervoor gaten te hoeven boren? Met de muurplaatjes van TigerFix kun je toiletrolhouders, zeeppompjes en handdoekhaakjes ophangen zonder boren. Bij elk TigerFix setje zit een muurplaatje en lijm. Wanneer je het muurplaatje op de muur hebt geplakt kun je de accessoire hierin vastschroeven. 

Ophangrails

Met ophangrails kun je jouw frames tegen de muur hangen zonder dat je hoeft te boren. Dit railsysteem hang je aan de bovenkant van de muur, tegen het plafond. Vervolgens kun je hier (doorzichtige) draden aan hangen waar je jouw frames aan op kunt hangen. Zo bespaar je jouw muur heel wat gaten!

Oplossingen voor raambekleding

Wil jij jouw raambekleding ophangen maar niet aan de slag met schroeven? Dan kun je ook kiezen voor klemsteunen speciaal voor ramen en kozijnen. Hiermee beschadig je het kozijn niet en kun je toch jouw raambekleding ophangen. De klemsteunen maak je vast aan het draaiende deel van het raam, zodat de raambekleding ook meebeweegt op het moment dat je het raam openzet. Wil jij ook voorkomen dat je gemaakte gaatjes in de muren moet opvullen? Dan zijn deze oplossingen ideaal voor jou. Zo kun je toch genieten van dat prachtige schilderij, de klok aan de muur en raamdecoratie!

Wil jij ook voorkomen dat je gemaakte gaatjes in de muren moet opvullen? Dan zijn deze oplossingen ideaal voor jou. Zo kun je toch genieten van dat prachtige schilderij, de klok aan de muur en raamdecoratie!

terug naar overzicht

Dé verhuurspecialist van Nederland

Met een woningbestand van 15.000 woningen is vb&t Verhuurmakelaars een van de grootste verhuurspecialisten van Nederland. We hebben 55 jaar ervaring in het verhuren en beheren van woningen.

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account aan en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan