Regio Arnhem Nijmegen

7 februari 2019

Overweeg je om te verhuizen naar Gelderland? Wij vertellen je waarom het zo aantrekkelijk is om in stadsregio Arnhem - Nijmegen te wonen én werken. In deze regio gebeurt veel, meer dan wordt gedacht. Laten we eens kijken welke projecten deze regio zo interessant maakt, maar ook waarom het prettig wonen is in deze mooie steden. Deze regio behoort tot de negen sterkste economisch industriële regio’s van Nederland. In het gebied zijn alle elementen voor een concurrerende regio aanwezig: een gunstige ontwikkeling van de bevolking en van de werkgelegenheid, financieel gezond bedrijfsleven, een relatief hoog opleidingsniveau en een uitstekende ligging binnen Nederland en Europa. Arnhem en Nijmegen zijn vitale steden met sterke woningmarkten.

Wat heeft Nijmegen te bieden?

Nijmegen richt zich economisch gezien meer op gezondheid en onderwijs, maar staat wel in de top 30 als kantorenstad. In de afgelopen vijf jaar zijn 70 bedrijven met 3.400 medewerkers neergestreken in de Novio Tech Campus. Dit is een dynamische broedplaats op het gebied van life sciences, health en high tech. De campus ligt naast een grote vestiging van NXP Semiconductors, een uit Philips voortgekomen multinational. Deze health & tech hotspot gaf de naastgelegen woonwijk een lift! En dan dit nog: willen we versneld van het gas af? Nijmegen, dat door de Europese Commissie is verkozen tot European Green Capital 2018, is het verst met warmtenetten.

Wonen in Nijmegen

De stad Nijmegen telt ongeveer 175.000 inwoners en is daarmee groter dan provinciehoofdstad Arnhem. Nijmegen is één van de oudste steden van Nederland en kent daardoor een rijke cultuur met veel monumenten. Ook voor sportieve evenementen zit je in Nijmegen goed, denk maar eens aan de Nijmeegse Vierdaagse.

Wat heeft Arnhem te bieden?

Van oudsher is Arnhem een handelsstad, die in de top 10 van kantoren staat. Deze stad kent een enigszins vergelijkbaar project qua campus-aanpak, namelijk Industriepark Kleefse Waard. Dit herontwikkelde bedrijventerrein voor innovatieve duurzame energie-gerelateerde ondernemingen won zelfs de Gouden Piramide. Deze campus gaf haar (binnen)stad een interessante push. Zo begint het oude plan om de Arnhemse binnenstad naar de Rijn te openen, weer te leven. Ook zijn er initiatieven gaande om het Museum Arnhem naar de binnenstad te verplaatsen.

Wonen in Arnhem

Arnhem is de hoofdstad van Gelderland en telt vandaag de dag ruim 150.000 inwoners. De natuurlijke omgeving, met de Veluwe en haar prachtige bossen en heidevelden, maar ook het rivierenlandschap maakt van de stad een fijne plek om te wonen. De vele stadsparken zorgen ervoor dat je dicht bij huis kan ontspannen in het groen. Dit noemen wij nog eens een regio waar we nog heel wat van kunnen leren, maar vooral waar je prettig kan leven. Wil jij wonen (en werken) in één van deze bijzondere steden? Bekijk dan direct ons huuraanbod in Arnhem en Nijmegen.

terug naar overzicht

Dé verhuurspecialist van Nederland

Met een woningbestand van 15.000 woningen is vb&t Verhuurmakelaars een van de grootste verhuurspecialisten van Nederland. We hebben 55 jaar ervaring in het verhuren en beheren van woningen.

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account aan en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan