vb&t Verhuurmakelaars wijst discriminatie de deur

2 december 2022

Op 22 november startte het NVM de campagne tegen woondiscriminatie, in samenwerking met o.a. de Rijksoverheid en Discriminatie.nl.

Uit een onderzoek van het Verwey Jonker Instituut is gebleken dat er nog steeds veel wordt gediscrimineerd door woningbemiddelaars. Ook geven woningbemiddelaars de verhuurders regelmatig de kans om te discrimineren, op basis van de keuzevrijheid van de verhuurder.

Bij vb&t Verhuurmakelaars vinden wij het belangrijk dat iedereen een eerlijke kans heeft op een woning. We zetten ons in om gelijke kansen te faciliteren en discriminatie de deur te wijzen. Tijdens de campagne zullen wij dan ook reflecteren op onze eigen processen en aandacht besteden aan de rechten van onze klanten.

Bronnen:

NVM in actie tegen woondiscriminatie (NVM, november 2022) NVM in actie tegen woondiscriminatie | NVM

Monitor discriminatie bij woningverhuur 2022 (Verwey Jonker Instituut, 2022) monitor-discriminatie-bij-woningverhuur-2022.pdf (nvm.nl)

terug naar overzicht

Dé verhuurspecialist van Nederland

Met een woningbestand van 15.000 woningen is vb&t Verhuurmakelaars een van de grootste verhuurspecialisten van Nederland. We hebben 55 jaar ervaring in het verhuren en beheren van woningen.

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account aan en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan