14+

Koningsplein,
Maastricht

Momenteel 0 woning(en) beschikbaar

De Gemeenteflat aan het Koningsplein is het eerste vastgoedproject langs de Groene Loper dat in uitvoering is gegaan. De buitenkant van het naoorlogse monument is gerestaureerd en zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat teruggebracht. Zo zijn de gevels gerestaureerd in de oorspronkelijke kleur, zijn er nieuwe kozijnen geplaatst en verder zijn het dak, de algemene ruimten en de installaties binnen onder handen genomen. Met het toepassen van een warmtepompinstallatie en zonnepanelen is de flat energiezuinig gemaakt.

De Gemeenteflat, de nieuwe winkels van Albert Heijn, Etos en Gall & Gall, en het nieuwe park aan het Koningsplein en Oranjeplein (Het Koningsplein en Oranjeplein zijn heringericht tot één groot park) zijn allemaal onderdeel van het nieuwe centrum Maastricht-Oost langs de Groene Loper.

Met het meerjarenplan ‘De Groene Loper’ voor de A2 in Maastricht is de regio straks beter bereikbaar en het gebied Maastricht-Oost meer verkeersveilig en leefbaar. De tunnel zorgt ervoor dat het verkeer snel doorstroomt tussen kruispunt Geusselt en knooppunt Europaplein. Daarmee verdwijnt 80% van het huidige verkeer onder de grond, en ontstaat bovengronds een nieuw stuk stad waar ruimte is voor circa 1.100 nieuwe woningen, 30.000 m2 commercieel vastgoed en veel groen. Dit alles brengt niet alleen kansen voor de ontwikkeling van aangrenzende wijken, maar verbindt deze ook met elkaar; Maastricht-Oost wordt één.

Uitgangspunt is dat de gerestaureerde en gemoderniseerde appartementen van de Gemeenteflat diverse doelgroepen aanspreken. Het is een unieke locatie voor mensen die op zoek zijn naar een centraal gelegen en goed via het OV te bereiken appartement. Het complex is namelijk zeer centraal gelegen nabij het stadscentrum en het trein- en busstation. Er is een directe treinverbinding met Heerlen / Sittard en Luik, waar diverse onderwijsinstellingen te vinden zijn. Ook bevinden zich in de directe nabijheid verbindingswegen naar steden zoals Heerlen, Eindhoven, Aken en Luik.

In de Gemeenteflat worden in totaal 88 appartementen te huur aangeboden, variërend in 6 woningtypes, verdeeld over 6 woonlagen. Alle appartementen zijn voorzien van een luxe keuken met inbouwapparatuur, moderne badkamer en een laminaatvloer. De appartementen beschikken, afhankelijk van het type, over 1, 2 of 3 slaapkamers.

Sommige appartementen zijn of kunnen tegen een huurverhoging gemeubileerd gehuurd worden.

De minimale leeftijd om in aanmerking te komen voor een appartement bedraagt 23 jaar.

Parkeerplaatsen te huur op afgesloten terrein (afhankelijk van beschikbaarheid). Indien je niet woonachtig bent in het appartementencomplex, dan dient bij het huren van een parkeerplaats/garagebox/berging over de huurprijs BTW geheven te worden. Dit betekent dat de huurprijs met 21% BTW wordt verhoogd.

** Vb&t streeft ernaar om je zo goed mogelijk aan een passende huurwoning te helpen. Om dit te realiseren verzoeken wij je om jezelf in te schrijven via onze website. Inschrijven is altijd kosteloos en geheel vrijblijvend. Je kunt je inschrijven voor woningen die direct beschikbaar zijn, maar ook voor woningen die mogelijk toekomstig beschikbaar komen. Op basis van de door jou verstrekte informatie word je door ons automatisch per e-mail geïnformeerd wanneer er woningen beschikbaar zijn die voldoen aan je woonwensen. Je kunt het inschrijfformulier vinden op onze website.

**Deze informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet altijd voorkomen dat de informatie enigszins afwijkt van hetgeen je in of rond de woning ziet of heeft gezien. Dit kan met name gelden voor de brochure tekst, de plattegronden en maatvoeringen. Hieraan kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.**

Kenmerken
Status
In voorbereiding
Prijs
€ 809,- tot € 1.208,-
Woonoppervlakte
44 t/m 81 m²
Inhoud
106 t/m 194 m³
Klik op "REAGEER" en geef hiermee aan dat wij je op de hoogte houden van beschikbare woningen in dit project.
reageer