5 handige tips om sneller aan een huurwoning te komen!

12 maart 2024

Bij vb&t Verhuurmakelaars doen we ons uiterste best om iedereen zo snel mogelijk aan een huurwoning te helpen. Jij kan ons helpen om dit proces nóg sneller te laten verlopen!  

Tip 1: Zorg dat je de MyQii app hebt geïnstalleerd en hebt doorlopen 

Dankzij de MyQii app kun jij gemakkelijk je gegevens en documenten delen met vb&t Verhuurmakelaars. Zonder je gegevens te delen via de MyQii app kunnen wij je géén huurwoning toewijzen. Je hoeft natuurlijk nog niet al je gegevens te delen; Dit vragen we pas wanneer je daadwerkelijk gaat bezichtigen.

Niet woonachtig in Nederland: Zorg dat al je NAW-gegevens en inkomensgegevens gedeeld zijn in je relatiedossier. 

Tip 2: Gebruik onze inkomensberekeningstool om te berekenen voor welke huurprijs jij in aanmerking komt! 

Het is misschien geen hogere wiskunde, maar toch kan het lastig zijn om te berekenen voor welke huurprijs jij in aanmerking komt. Wij maken het makkelijk voor je in onze inkomensberekeningstool! Selecteer wat voor jouw situatie van toepassing is en vul je inkomensgegevens in. Onze tool rekent precies voor jou uit wat de maximale huurprijs is waar jij voor in aanmerking komt. 

Betreft het een woning van Bouwinvest (te herkennen aan het Bouwinvest logo bij de woningadvertentie)? Zij hebben hun eigen huurcalculator! Hier bereken je voor welke maximale huurprijs je in aanmerking komt bij woningen van Bouwinvest. 

Tip 3: Reageer op woningen waar jij voor in aanmerking komt 

We begrijpen het; Nooit geschoten is altijd mis. Helaas werken wij met strikte toewijzingscriteria om ervoor te zorgen dat onze huurders en opdrachtgevers zo min mogelijk risico lopen. Reageren op woningen waar jij niet voor in aanmerking komt heeft dus geen zin en zorgt enkel voor onnodig extra werk. Gebruik onze inkomensberekeningstool om te ontdekken voor welke huurprijs jij in aanmerking komt!  

Tip 4: Meld je aan voor onze nieuwsbrief 

Eens per twee maanden sturen we je een nieuwsbrief waarin we je voorzien van handige tips en interessante weetjes die je kunnen helpen in het huurproces. Ook houden we je op de hoogte van evenementen zoals open huizen en nieuwbouwprojecten in het gebied van interesse. 

Je schrijft je in door in je relatiedossier te navigeren naar “Mijn zoekprofiel”. Onderaan de pagina kun je het boxje “Ja, ik wil mij inschrijven voor de nieuwsbrief” aanvinken. 

Tip 5: Jezelf alvast inlezen in welke gegevens of documenten we van je nodig hebben 

Afhankelijk van je situatie hebben we diverse gegevens van je nodig. Voor iemand in loondienst gelden andere vereisten dan voor iemand die zelfstandig ondernemer of gepensioneerd is. In de meeste gevallen kun je al je gegevens via MyQii aanleveren, maar in sommige gevallen zul je zelf documenten dienen op te vragen en aan te leveren. Veel documenten kun je nog niet opvragen, omdat we de meest recente versie nodig hebben. Je kan jezelf echter wel voorbereiden op welke documenten je dient aan te leveren wanneer je een woning toegewezen krijgt door bijvoorbeeld na te gaan bij welke instanties je de documenten dient op te vragen. 

Check hier welke gegevens of documenten we van je nodig hebben! 

terug naar overzicht

Dé verhuurspecialist van Nederland

Met een woningbestand van 15.000 woningen is vb&t Verhuurmakelaars een van de grootste verhuurspecialisten van Nederland. We hebben 55 jaar ervaring in het verhuren en beheren van woningen.

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account aan en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan