Maak je tuin & balkon klaar voor de lente!

14 april 2020

De lente is nu echt begonnen! De zon schijnt weer en de temperaturen zijn lekker aan het stijgen. Aangezien we op dit moment vooral in en rond het huis onze vrije tijd doorbrengen is het nu de ideale tijd om de tuin of het balkon klaar te maken voor het lekkere weer. Dan kunnen we ook lekker thuis genieten van de lente. Weet jij niet waar je moet beginnen? Wij hebben een aantal tips voor je!

Tuin

Heb je een tuin met beplanting? Dan is het de hoogste tijd om aan de slag te gaan met het onkruid en het snoeien. Zijn er planten en struiken die in het voorjaar gesnoeid moeten worden? Met het zonnetje erbij is dit klusje zo gepiept! Warmere temperaturen betekenen ook dat het onkruid en het gras sneller beginnen te groeien. Tijd om onkruid te wieden en het gazon te maaien. Kan het gras wel wat extra voeding gebruiken? Dan kun je het bemesten. De beste tijd hiervoor is na het maaien en vlak voor een regenbui. Houd de weerberichten hiervoor dus goed in te gaten. Vergeet na het snoeien, onkruid wieden of planten van nieuwe plantjes de grond niet te bewateren.  Staan de planten er weer netjes bij? Dan is het tijd om aandacht te besteden aan het terras! Voordat je de tuinmeubelen weer tevoorschijn haalt kun je de terrastegels schoonvegen en eventueel met de hogedrukspuit schoon spuiten. Als laatste leg je de kussentjes in de tuinstoelen en genieten maar!

Balkon

Heb je een balkon als buitenruimte? Dan hebben we een aantal tips voor je zodat je deze zomer optimaal kunt genieten! Een balkon is vaak kleiner dan een tuin, maar dat betekent niet dat je minder opties hebt om het gezellig te maken. Denk bijvoorbeeld aan leuke tuinmeubels, kleine moestuintjes, wanddecoratie en andere accessoires. Wil jij graag groen op je balkon? Voor beplanting heb je helemaal geen tuin nodig, je maakt er gewoon een zogenaamde ‘hangtuin’ van! Met leuke hangpotten en bakken voor aan de reling kun je heel wat plantjes een mooi plekje geven. Wil je ook wat groen onder je voeten? Dan kun je nog altijd kunstgras op je balkon leggen. Geen gedoe met maaien en onkruid, maar wel een groen balkon! Heb je de beplanting geregeld? Dan is het tijd om na te denken over de meubels. Ga voor een gezellig bankje of losse stoelen of maak je eigen zitplek met houten pallets en een paar kussens! Wil jij de ruimte op je balkon zo goed mogelijk benutten? Dan zijn er ook kisten of bankjes en tafels met bergruimte eronder te koop. Hier kun je bijvoorbeeld je kussens en andere tuinaccessoires in opbergen. Heel veel succes met het lente-klaar maken van jouw tuin en/of balkon!

terug naar overzicht

Dé verhuurspecialist van Nederland

Met een woningbestand van 15.000 woningen is vb&t Verhuurmakelaars een van de grootste verhuurspecialisten van Nederland. We hebben 55 jaar ervaring in het verhuren en beheren van woningen.

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account aan en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan