Dag van de ondernemer! Hoe verloopt het huurproces als je ondernemer bent?

17 november 2023

Als ondernemer kom je veel unieke situaties tegen, zo ook wanneer je een woning wil huren. Bij vb&t Verhuurmakelaars begrijpen we dat ondernemerschap niet altijd volgens de standaardcriteria van een reguliere loondienst verloopt. Lees dit artikel om meer te weten te komen over de mogelijkheden en de vereisten voor zelfstandig ondernemers die een woning willen huren. 

Minimaal 1 jaar ondernemen 

Als zelfstandig ondernemer kun je bij vb&t een woning huren wanneer je in het bezit bent van minimaal één afgesloten boekjaar. We vragen je om enige financiële documentatie aan te leveren. Je dient in het bezit te zijn van een jaarrekening, winst- en verliesrekening en balans van minimaal één jaar. Verder dien je ook een aangifte inkomstenbelasting, IB60 formulier en een KVK uitreksel aan te leveren. 

Inkomenseis 

Ben je minimaal één jaar zelfstandig ondernemer en heb je je droomwoning gevonden bij vb&t Verhuurmakelaars? Dan dien je te voldoen aan de eis van een bruto maandinkomen van 4 keer de maandhuur. Wanneer je een huurwoning toegewezen krijgt vragen we om een standaard waarborgsom van twee keer de maandhuur. De waarborgsom krijg je aan het einde van je huurperiode terug, mits er geen schade aan de woning is en alle financiële verplichtingen zijn nagekomen. 

Kortom, als zelfstandig ondernemer kun je huren bij vb&t Verhuurmakelaars, mits je aan de gestelde voorwaarden voldoet.   


Buitengewoon Huren magazine 

Laat je inspireren door nóg meer verhalen. Het Buitengewoon Huren magazine 2023-2024 zit boordevol inspiratie en praktische tips. Laat je fascineren door Debbie's dakparadijs, de eindeloze inzet van Huismeester Kees en het prachtige kasteel van Anne-Sophie en Roderick. Altijd al willen weten hoe het is om te wonen in de hoogte? Of waan je jezelf liever door de pittoreske straatjes van Maastricht? Dit en nog véél meer lees je in de nieuwe editie van het Buitengewoon Huren magazine

Maak van jouw (toekomstige) huurhuis ook een buitengewoon thuis. Klik hier voor het online magazine! We wensen je veel leesplezier. 

TEMPLATE Blogpost cover (3).png

terug naar overzicht

Dé verhuurspecialist van Nederland

Met een woningbestand van 15.000 woningen is vb&t Verhuurmakelaars een van de grootste verhuurspecialisten van Nederland. We hebben 55 jaar ervaring in het verhuren en beheren van woningen.

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account aan en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan