Hoe deel ik mijn gegevens via MyQii?

23 januari 2024

Wanneer je een woning bij vb&t Verhuurmakelaars huurt dien je bepaalde gegevens met ons te delen. Dit kan een langdradig en ingewikkeld proces zijn, zeker als je niet weet waar je al deze gegevens kan vinden. Met de app MyQii versimpelen we dit proces voor je. In dit artikel nemen we je stap voor stap mee door het gebruik van de app.

Veilig gegevens delen 

Om bij ons een woning te kunnen huren, vragen wij je om via MyQii gegevens met ons te delen. Via deze app deel je veilig je gegevens uit diverse overheidsbronnen met ons zonder dat je daar zelf veel moeite voor hoeft te doen. Bij het starten van de app log je in met je DigiD account, waarna de app al het werk voor je doet. MyQii geeft jou extra regie en inzicht in welke gegevens je deelt met welke partijen. Benieuwd naar wat de MyQii app is en wat het jou kan bieden? Lees dan dit artikel

Hulp bij DigiD 

Heb je wat extra hulp nodig en wil je meer leren over omgaan met DigiD? In veel lokale bibliotheken vind je het Informatiepunt Digitale Overheid. Hier kun je bij medewerkers terecht met je vragen over DigiD. Klik op deze link voor meer informatie. 

Wanneer dien ik gebruik te maken van MyQii?

Tijdens het inschrijfproces vragen we je om een MyQii account aan te maken. Ben je al ingeschreven bij vb&t Verhuurmakelaars? Dan zie je in jouw iDD dossier onder “Documenten” voortaan de knop “MyQii”. Hier kun je je MyQii account activeren.

Woon jij niet in Nederland? Dan kun je helaas geen gebruik maken van de MyQii app. Je dient dus handmatig, volgens de “oude” manier, je documenten te uploaden in je dossier.

Hoe download ik MyQii? 

Wij geven aan wanneer jij gebruik dient te maken van de MyQii app, zoals tijdens het inschrijven bij vb&t Verhuurmakelaars. Tijdens het inschrijven zul je de instructie krijgen om de MyQii app te downloaden. Er zullen twee QR-codes verschijnen op je scherm. Door de camera op je mobiele telefoon aan te zetten en deze te richten op een van de codes, zal je de code “scannen”. De link die in beeld komt zal je, afhankelijk van welke telefoon je hebt, verwijzen naar de Google Play Store of de Apple App Store. Daar download je de MyQii app. 

Hoe deel ik mijn gegevens via MyQii? 

Bij het openen van de MyQii app zal er gevraagd worden of je al een account hebt. Indien je al een account hebt, kun je inloggen en klik je linksonder op de knop “Delen”. Heb je geen account? Dan klik je op “Account aanmaken”.  

Wanneer wij je online verzoeken om MyQii te downloaden, zal er op dezelfde websitepagina een code verschijnen. Na het doorlopen van de bovenstaande stappen zal de app je vragen om deze code. Voer deze in. 

  

Tekengebied 1.png

Na het invoeren van de code word je gevraagd om je contactgegevens in te vullen. Voer je e-mailadres en telefoonnummer in. Nadat je je gegevens hebt ingevuld, zal de app je vragen om een pincode in te stellen die je helpt je app te beveiligen. Vul deze code in. De app zal iedere keer dat je de deze opent om deze code vragen. 

 

Tekengebied 2.png

 

Je account is klaar voor gebruik! Nu kun je starten met het delen van je gegevens met vb&t Verhuurmakelaars. 

 

Tekengebied 3.png

De app zal je om wat gegevens vragen om je zoekprofiel compleet te maken. Vul in deze schermen in met welke gezinssamenstelling je in de woning wil wonen en met hoeveel kinderen je deze woning wil bewonen. Vul ook in wat voor type inkomen je hebt en of je eigen vermogen hebt. Met deze informatie kunnen we zien of je in aanmerking komt voor desbetreffende woning. 

 

Tekengebied 5.png

 

De app zal je vervolgens vragen om je naam en bankrekening. Vul hier de bankrekening in die je zal gebruiken voor afschrijvingen en/of stortingen met betrekking tot de huur. Maak je geen zorgen, er zal niets afgeschreven worden tot er een huurcontract is ondertekend. De app zal vervolgens aangeven welke gegevens de app uit MijnOverheid zal verzamelen.  

 

Tekengebied 4.png

 

De app zal je vervolgens vragen om in te loggen met je DigiD. Afhankelijk van hoe je kiest in te loggen, zul je een kort inlogproces van DigiD moeten doorlopen. Je kan hier gewoon inloggen zoals je normaal gesproken bij DigiD doet. 

  

Tekengebied 6.png

 

Op het volgende scherm kun je kiezen hoe de app de gegevens verzameld. Je kan ervoor kiezen om bij iedere stap zelf je inloggegevens in te vullen, maar de app kan dit ook automatisch voor je doen. MyQii zal je bij de volgende stappen aangeven welke financiële gegevens deze haalt uit MijnBelastingdienst en welke werk gegevens het haalt uit MijnUWV.  

 

Tekengebied 7.png

 

Bepaalde gegevens die op de documenten staan die MyQii verzamelt zijn overbodig en gevoelig. Om je privacy te beschermen zal de app deze gegevens van het document verwijderen. Je dient hier wel toestemming voor te geven. 

 

Tekengebied 8.png

 

In de volgende twee schermen zal getoond worden welke gegevens je gaat delen. Je kan de gegevens ook zelf nog eens inzien door op de pijltjes te tikken. Je dient twee keer toestemming te geven. Eenmaal voor het opslaan van je gegevens in je MyQii account en eenmaal voor het delen van je gegevens met vb&t Verhuurmakelaars. 

 

Tekengebied 9.png

 

Gefeliciteerd! 

Je hebt nu je MyQii account aangemaakt en je gegevens gedeeld met vb&t Verhuurmakelaars. Vanaf hier hoef je niets meer te doen. Houd je mail goed in de gaten. We houden je op de hoogte over de woning waarop je hebt gereageerd. 

terug naar overzicht

Dé verhuurspecialist van Nederland

Met een woningbestand van 15.000 woningen is vb&t Verhuurmakelaars een van de grootste verhuurspecialisten van Nederland. We hebben 55 jaar ervaring in het verhuren en beheren van woningen.

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account aan en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan