Wat is de huurtoeslaggrens in 2021?

3 januari 2021

Wat is de huurtoeslaggrens in 2021?

Huurtoeslag, ook wel huursubsidie genoemd, is een bijdrage in de huurkosten. De hoogte van de huurtoeslag is sinds 2020 niet alleen afhankelijk van de hoogte van jouw inkomen, maar ook van de huurprijs, samenstelling van het huishouden en je leeftijd. Meer informatie? Lees hier ons artikel van vorig jaar. Of je recht hebt op huurtoeslag is afhankelijk van een aantal voorwaarden. Zo mag je inkomen en vermogen niet te hoog zijn en moet je zelfstandig wonen. Wil je weten of jij voldoet aan de voorwaarden van huursubsidie? Bekijk alle voorwaarden op de site van de Belastingdienst.

 

Huursubsidiegrens 2021

Om in aanmerking te komen voor huursubsidie moet de huurprijs (kale huurprijs plus servicekosten) bij het afsluiten van het huurcontract onder de huurtoeslaggrens liggen. De huurtoeslaggrens ligt gelijk aan de liberalisatiegrens en wordt ieder jaar vastgelegd door de overheid. De huursubsidiegrens en de liberalisatiegrens zijn per 1 januari 2021 vastgesteld op € 752,33. Ben je tussen de 18 en 23 jaar? Dan kun je alleen van huurtoeslag profiteren als de maandhuur van jouw woning niet meer bedraagt dan € 442,46 per maand.

 

Proefberekening toeslagen

Wil jij weten of je ook recht hebt op huurtoeslag? Vul dan op de website van de belastingdienst de proefberekening voor huurtoeslag in. Als je recht hebt op huurtoeslag kun je dit aanvragen bij de Belastingdienst via Mijn Toeslagen.

terug naar overzicht

Dé verhuurspecialist van Nederland

Met een woningbestand van 15.000 woningen is vb&t Verhuurmakelaars een van de grootste verhuurspecialisten van Nederland. We hebben 55 jaar ervaring in het verhuren en beheren van woningen.

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account aan en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan