Koningsdag 2020: thuis en online

21 april 2020

Dit jaar zal Koningsdag een beetje anders verlopen dan we gewend zijn. Alle evenementen zijn namelijk tot tenminste 1 juni afgelast vanwege het coronavirus. Dat betekent helaas dat de koning niet naar Maastricht zal gaan en ook geen Koningsspelen, concerten en vrijmarkten. Natuurlijk kunnen we de verjaardag van onze koning niet zomaar voorbij laten gaan en daarom is er nu een manier waardoor we thuis toch Koningsdag kunnen vieren. Hoe dan? Wij hebben het uitgezocht!

Woningsdag

De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen heeft een speciaal programma gepresenteerd zodat we op 27 april met het hele land toch Koningsdag kunnen vieren. Onder het mom van social distancing heeft het de naam Woningsdag gekregen. Het programma begint om 09.45 uur ‘s ochtends wanneer door het hele land de klokken een kwartier lang zullen luiden. Om 10.00 uur zal de Nationale Aubade het Wilhelmus zingen op televisie. Daarna zal om 10.10 uur op NPO 1 een programma beginnen met een terugblik op de hoogtepunten van voorgaande Koningsdagen. Om 12.00 uur start de digitale kleedjesmarkt. De online versie van de vrijmarkt. Later op de middag wordt er een bundel van digitale brieven van kinderen uit het hele land aan de koning overhandigd. De KBOV heeft aan alle kinderen gevraagd om een digitale brief of tekening te sturen waarbij ze ook vertellen wat de coronacrisis met hen doet. Ook roepen de oranjeverenigingen muzikanten en artiesten op om tussen 15.00 en 16.00 uur op te treden voor de ouderen in hun gemeente. Aan het einde van de middag wordt de dag feestelijk afgesloten met een Nationale Toost om 16.00 uur. Iedereen in het land kan dan tegelijkertijd proosten op de verjaardag van de koning.  Uiteraard hoort onze vlag ook bij Koningsdag. Daarom heeft de KBOV iedereen in Nederland opgeroepen om de vlag uit te hangen. Niet alleen voor de jarige koning, maar ook voor alle mensen die werkzaam zijn in de zorg en zich inzet voor onze samenleving. Natuurlijk hoef je je niet aan het programma van Woningsdag te houden. Je kunt er thuis ook een gezellig feestje van maken met spelletjes en lekker eten. Wat dacht je van oud-Hollandse spelletjes, zoals koekhappen, blikgooien, ganzenbord, spijkerpoepen en eierlopen? Je kunt ook zelf aan de slag gaan met het maken van oranje tompoucen of muffins. Maak er een leuke competitie van met je gezinsleden of huisgenoten voor een middag vol plezier!

terug naar overzicht

Dé verhuurspecialist van Nederland

Met een woningbestand van 15.000 woningen is vb&t Verhuurmakelaars een van de grootste verhuurspecialisten van Nederland. We hebben 55 jaar ervaring in het verhuren en beheren van woningen.

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account aan en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan