Lentekriebels!

30 maart 2021

Lentekriebels! De klok is weer een uur vooruit gezet. De dagen worden langer, de temperatuur gaat omhoog. Tijd om jouw huis en tuin of balkon klaar te maken voor de lente!

In huis

De lente staat symbool voor een nieuw en fris begin. Het ideale moment voor een grote voorjaarsschoonmaak. Hieronder een aantal tips:
 • Reinig alle ramen, kozijnen en ventilatieroosters;
 • Controleer en reinig de zonwering;
 • Reinig de afvalbakken;
 • Ontkalk het tegelwerk in badkamer;
 • Ontkalk de kranen;
 • Ontvet het tegelwerk in de keuken;
 • Ontdooi de vriezer;
 • Ontvet en reinig de keukenkastjes, deuren en het aanrecht;
 • Maak het fornuis, de koelkast, oven en vaatwasser schoon (vergeet de binnenkant niet);
 • Ontkalk de waterkoker en koffiemachine;
 • Reinig de afzuigkap en maak de filters en roosters schoon;
 • Is jouw huis helemaal opgeruimd en schoon? Tijd om het gezellig aan te kleden. Kies voor fijne lentekleuren en een mooi lenteboeket.

De tuin

In de lente gaat iedereen weer lekker naar buiten. Hierdoor kan jouw tuin wel weer een opknapbeurt gebruiken. Met het onderhouden van je tuin maak je het buitenverblijf weer helemaal klaar om er heerlijk van te genieten in de lente- en zomerperiode! Hieronder een aantal tips voor het onderhoud van de tuin in het voorjaar.

Snoeien

In het voorjaar is het tijd om het dode hout en de zijtakken van de vaste plant en boom weg te knippen. Dit is belangrijk voor planten zodat ze in de lente en zomer kunnen groeien.

Bomen

Zorg dat de bomen geen overlast veroorzaken. Snoei de boom op tijd om te voorkomen dat deze te hoog wordt. Wil je een boom aanschaffen? Plaats de boom in een plantenbak zodat deze weer makkelijk verwijderd kan worden wanneer je de woning verlaat.

Bladeren

Om verzuring van de grond te voorkomen is het belangrijk gevallen bladeren op te ruimen. Het opruimen van de bladeren zorgt ervoor dat de tuin er weer representatief en netjes uitziet.

Borders

Haal onkruid en dorre planten uit de borders en ruim deze op.

Bemesten

In het voorjaar (maart/april) is het tijd om planten te voorzien van compost/potgrond. Zo zorg je ervoor dat de planten voeding hebben om door te wortelen. Wist je dat er speciale bemesting is voor het voorjaar? Deze voeding voorziet de planten van de juiste voedingstoffen.

Gazon

In de winter ontstaat er vaak mos tussen het gras en oogt het gras geel. Begin met het verwijderen van het mos. Daarna is het tijd om het gras aan te pakken: maai het gras, zaai bij en bemest het gazon.

Achterpaden

Heb je een woning waarbij de tuin grenst aan een achterpad? Zorg dat het achterpad er netjes uitziet door de heg op tijd te snoeien en onkruid tussen de tegels van het achterpad te verwijderen.

Bestrating

Het terras en de oprit hebben veel te voorduren in de winter. Door het vele water, de lage temperatuur en weinig zonuren kan er mos en alg op de bestrating ontstaan. Het verwijderen van de algen of het mos kan bijvoorbeeld met huis-, tuin- en keukenmiddelen of een hogedrukspuit.

Succes met het lente klaar maken van jouw huis en tuin!

terug naar overzicht

Dé verhuurspecialist van Nederland

Met een woningbestand van 15.000 woningen is vb&t Verhuurmakelaars een van de grootste verhuurspecialisten van Nederland. We hebben 55 jaar ervaring in het verhuren en beheren van woningen.

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account aan en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan