Oplevering huurwoning

3 september 2019

Verlaat jij binnenkort jouw huurwoning van vb&t Verhuurmakelaars? Dan dien je de woning netjes achter te laten. Maar wat verwachten we precies van je? In dit artikel leggen we het uit!

Inspecties

Voordat je de woning verlaat worden er twee inspectiemomenten ingepland. Tijdens de voorinspectie komt er een woninginspecteur bij je langs om samen het huis na te lopen. De inspecteur kijkt wat je nog dient te repareren, weghalen of schoonmaken voordat je de sleutel inlevert. Na de inspectie ontvang je een kopie van het inspectierapport, zodat je alles rustig na kunt lezen. Bij de eindinspectie wordt de woning voor de laatste keer gecheckt. De woninginspecteur kijkt dan of je de eventuele reparaties en (schoonmaak)werkzaamheden hebt uitgevoerd die tijdens de voorinspectie naar voren kwamen. Ook bepaalt de inspecteur of je woning leeg en schoon is. Mochten de klusjes (nog) niet klaar zijn, dan doen wij ze voor je, op jouw kosten. Na de eindinspectie lever je de sleutels van de woning in bij de inspecteur.

Hoe laat ik mijn woning netjes achter?

Bij de eindinspectie is het de bedoeling dat je woning leeg, schoon en onbeschadigd is. Dit betekent dat alle vlekken zijn weggehaald en alle ruimtes, ramen, deuren, kasten, lichtknoppen en ventilatieroosters schoon zijn. In principe dienen de vloer en de trap ook kaal opgeleverd te worden, tenzij je anders hebt afgesproken met de woninginspecteur. Ook de muren dienen kaal opgeleverd te worden. Als er gaten in de muur zijn gemaakt om dingen op te hangen moet je deze dichtmaken. Dit betekent dat de stopcontacten en schakelaars er netjes uitzien. Heeft je woning een tuin? Dan moeten de planten en bomen netjes gesnoeid zijn en het onkruid verwijderd. Als je een balkon hebt moet deze bezemschoon zijn en eventueel alg of mos verwijderd.

Wil je checken of jouw woning helemaal voldoet aan de eisen van de eindinspectie? In dit artikel hebben we een handig overzicht voor je gemaakt!

terug naar overzicht

Dé verhuurspecialist van Nederland

Met een woningbestand van 15.000 woningen is vb&t Verhuurmakelaars een van de grootste verhuurspecialisten van Nederland. We hebben 55 jaar ervaring in het verhuren en beheren van woningen.

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account aan en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan