Tips voor het vinden van een huurwoning

6 november 2019

Ben je op zoek naar een huurwoning? Dan wil je zo snel mogelijk een woning vinden die bij jou past. Of je nu gaat samenwonen, verhuizen, studeren of gewoon ergens anders wilt wonen: een huurwoning vinden kan lastig zijn. In dit artikel geven we je een aantal tips waarmee je gerichter kunt zoeken naar een huurwoning die bij jou past!

1) Maximale huurprijs

Voordat je aan je zoektocht naar een huurwoning begint is het belangrijk om te bepalen waar je naar op zoek bent. Wat mag een huurwoning voor jou maximaal kosten? Kom je met jouw inkomen in aanmerking voor een sociale huurwoning of zoek je naar een woning in de vrije sector? Om in de vrije sector te huren moet je vaak een minimum inkomen hebben. Bedenk ook dat je huur niet de enige kostenpost is. Je hebt bijvoorbeeld ook de kosten voor het gas, water, licht en internet.  Zoek dus van tevoren goed uit in welke prijsklasse je precies op zoek kunt gaan naar een huurwoning.

2) Wat zijn je wensen?

Als je hebt vastgesteld wat de maximale huurprijs mag zijn kun je gaan nadenken over wat je precies zoekt. Hoe lang ben je van plan om er te blijven wonen en welke wensen en eisen stel je aan de woning? Zijn er bepaalde plaatsen waar je niet wilt wonen en wil je een tuin of balkon? Hoe nauwkeuriger je wensen en eisen, hoe specifieker je op zoek kunt gaan naar een woning. Maar dit betekent ook dat het zoeken lastiger wordt met een lange eisenlijst. Verdeel je lijst daarom in eisen met prioriteit en eisen waar je eventueel op kunt inleveren.

3) Schrijf je in en reageer snel

Tijd om echt op zoek te gaan naar een huurwoning voor jou! Schrijf je in bij vb&t Verhuurmakelaars en vastgoedverhuurders. Je wordt automatisch op de hoogte gehouden van het actuele huuraanbod op het moment dat er een huurwoning is die aansluit bij jouw wensen. Zo kun je snel schakelen op het moment dat je interesse hebt.

4) Breid je zoekgebied uit

In de huidige huurwoningenmarkt is er te weinig aanbod voor het aantal mensen dat een huurwoning zoekt. Vooral als je in de stad naar een huurwoning zoekt kan het lastig worden. Verbreed je blik daarom naar omliggende plaatsen. Zo maak je meer kans om een geschikte huurwoning te vinden. Een bijkomend voordeel hiervan is dat de huurprijzen vaak lager liggen dan in de stad.

5) Maak gebruik van je sociale netwerk

Je hoeft maar nét die ene gouden tip te krijgen van die kennis van een collega om een geschikte woning te vinden. Plaats daarom een oproep op social media en vraag of mensen het voor je delen. Er is via-via altijd wel iemand die iets voor je weet. Hoe meer mensen hun ogen en oren openhouden, hoe beter!

terug naar overzicht

Dé verhuurspecialist van Nederland

Met een woningbestand van 15.000 woningen is vb&t Verhuurmakelaars een van de grootste verhuurspecialisten van Nederland. We hebben 55 jaar ervaring in het verhuren en beheren van woningen.

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account aan en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan