Verhuistips

3 januari 2020

Ga jij binnenkort verhuizen naar een (nieuwe) huurwoning? Dan zijn er een aantal zaken die je moet gaan regelen. Waar je allemaal aan moet denken en op moet letten? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet zodat jij met een gerust hart kunt gaan verhuizen.

Op tijd beginnen met inpakken

Vanaf het moment dat je weet wanneer je gaat verhuizen kun je een planning maken. Begin niet de avond van tevoren met inpakken, want dan ben je te laat. Er zijn altijd spullen die je sowieso niet meer gaat gebruiken voordat je verhuist, zoals seizoensspullen en – kleding. Deze kun je dus alvast inpakken, zodat je dat op het laatst niet meer hoeft te doen. Door zo alle ruimtes na te lopen heb je al heel wat verhuisdozen gevuld.

Verhuisdozen markeren

Om ervoor te zorgen dat het op de dag van de verhuizing geen grote chaos wordt is het slim om de inhoud van de dozen te sorteren op de ruimte waar ze naartoe moeten. Zo krijg je bijvoorbeeld dozen met spullen voor de keuken, slaapkamer, logeerkamer, woonkamer en schuur. Op de verhuisdag is het makkelijker voor jou en de hulp die je krijgt om alle spullen in de juiste ruimtes te krijgen. Dat scheelt later weer tijd, omdat je dan geen spullen meer hoeft te verplaatsen naar een andere ruimte.

Verhuisbusje reserveren

Waarschijnlijk passen niet al je spullen in je auto. Huur daarom een verhuisbus voor alle grote dingen. Bedenk van tevoren hoeveel ruimte je ongeveer in het busje moet hebben en reserveer de bus op tijd, zodat je op de verhuisdag niet in de problemen komt.

Spullen tijdelijk opslaan

Het kan soms nodig zijn dat je nog niet alle spullen direct kwijt kan in je nieuwe woning en je deze tijdelijk moet opslaan. Hiervoor kan je terecht bij diverse opslagbedrijven. In de regio Eindhoven-Helmond werkt vb&t hiermee samen met Easiebox, je krijgt dan ook een leuke korting op de 1e maandhuur op www.easiebox.nl.

Gas, water, licht en televisie, internet en bellen

Het kan zijn dat bij jouw huurwoning het gas, water en licht inbegrepen is, maar in de meeste gevallen zul je deze zaken zelf moeten regelen. Het is belangrijk dat je dit in orde hebt op de dag dat je de sleutel ontvangt. Vooral voor televisie, internet en bellen moet je op tijd zijn. Bedenk ook vast waar je de aansluitingen wilt hebben, zodat je eventueel nog kabels kunt trekken voordat je meubels arriveren. Als je al een abonnement hebt kun je deze vaak meenemen naar je nieuwe woning, maar dan moet je nieuwe adres en verhuisdatum natuurlijk wel doorgeven. Bij vb&t ontzorgen we je graag, voor het regelen van al deze zaken kan je terecht op www.utility-provider.nl/vbt.

Verzekeringen

Ga je voor het eerst samenwonen? Dan zul je waarschijnlijk wat nieuwe verzekeringen af moeten sluiten. Denk bijvoorbeeld aan de zorgverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, opstalverzekering en een inboedelverzekering. Heb je al een inboedelverzekering? Check dan even of je misschien het verzekerde bedrag aan moet passen.

De post

Het kan een lastig klusje zijn om overal je adresgegevens aan te passen. Begin daarom bij de belangrijkste instanties, zodat je geen belangrijke post mist. Maar denk ook aan je familie en vrienden, de krant, je favoriete tijdschrift en winkels.

Adreswijziging doorgeven bij de gemeente

Verhuizen betekent dat je een nieuw adres zult krijgen. Vergeet dit daarom niet op tijd door te geven bij de gemeente. Ook als je binnen dezelfde gemeente verhuist moet je je verhuizing doorgeven. Dit kan tot 5 dagen na de verhuisdatum met je DigiD.

terug naar overzicht

Dé verhuurspecialist van Nederland

Met een woningbestand van 15.000 woningen is vb&t Verhuurmakelaars een van de grootste verhuurspecialisten van Nederland. We hebben 55 jaar ervaring in het verhuren en beheren van woningen.

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account aan en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan