Tips om jouw woning instapklaar te maken

25 augustus 2020

Heb jij een huurwoning gevonden en ga je binnenkort verhuizen? Gefeliciteerd! Nu begint er een nieuwe leuke fase: jouw nieuwe plekje helemaal inrichten naar jouw smaak. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet.

Grote schoonmaak

Als je in een nieuw huis komt wil je natuurlijk dat het zo snel mogelijk helemaal als jouw plekje voelt. Rommel, stof en achtergebleven vuil van de vorige bewoner heb je daar niet bij nodig. Begin daarom met het een grote schoonmaak! Werk alle ruimtes één voor één af met een stofdoek, natte doek, stofzuiger en een dweil. Dan is alles lekker schoon en klaar voor een nieuwe inrichting.

Indelen van de ruimte

Hoe ga je de ruimtes indelen en waar zet je je meubels neer? Misschien heb je tijdens de bezichtiging stiekem al bedacht hoe je het gaat inrichten, maar als je dit nog niet hebt gedaan denk dan eerst goed na over welke meubels je allemaal hebt en waar je ze kwijt zou kunnen. Hier komt waarschijnlijk wat pas- en meetwerk bij kijken dus vergeet je meetlint niet!

Lichtplan 

Verlichting is zowel een praktisch als een sfeerverhogend onderdeel van de inrichting. Niet elke plek in de woning vraagt om hetzelfde soort verlichting. Maak daarom een plattegrond van alle ruimtes en geef aan waar je praktisch licht en/of accentuerend licht nodig hebt. Houd hierbij wel rekening met de aansluitpunten. In bestaande huizen liggen de aansluitpunten voor lampen al vast dus hier zul je mee moeten werken. De volgende stap is bepalen welke soort lamp je waar wilt. Begin eerst met het kiezen van de praktische verlichting en ga daarna verder met de sfeerverlichting.

Verfkleuren kiezen

Ga jij de muren in jouw nieuwe woning verven? Dit is een klusje waar het maken van keuzes lastig kan zijn, maar het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Bepaal eerst of je voor warme of koude kleuren kiest. Belangrijk is om te onthouden dat de kleur van je muren invloed hebben op de ‘temperatuur’ van de ruimte. In je woonkamer of slaapkamer wil je graag tot rust komen dus hier kies je eerder voor rustige, warme kleuren, terwijl je in de keuken juist kiest voor een koelere kleur. Natuurlijk is het ook belangrijk welke kleuren bij de meubels passen en hoe de lichtinval in de kamer is.

Hulp bij het inrichten

Kom je er zelf niet helemaal uit met het instapklaar maken van jouw woning? Wees dan niet bang om hulp in te schakelen! Vraag je vrienden of familie om je te helpen bij het maken van keuzes. Of download een app die je helpt bij visualiseren van ruimtes of het testen van kleurtjes op de muur. Zo maak jij van jouw nieuwe woning helemaal jouw plekje!

terug naar overzicht

Dé verhuurspecialist van Nederland

Met een woningbestand van 15.000 woningen is vb&t Verhuurmakelaars een van de grootste verhuurspecialisten van Nederland. We hebben 55 jaar ervaring in het verhuren en beheren van woningen.

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account aan en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan