Woning bezichtigen met elektronisch slot

3 maart 2021

Digitale sleutels & elektronische sloten.

Een interview met huurder Danny Bouman over zijn ervaringen met het bezichtigen via elektronisch slot.

Bezichtigen met elektronisch slot

Voordat je een woning gaat huren wil je natuurlijk goed bekijken wat de woning precies te bieden heeft. Bezichtigen is een belangrijk, maar ook tijdrovend onderdeel van de zoektocht naar jouw droomhuis. Met een elektronisch slot wordt het plannen van zo’n bezichtiging ineens een stuk gemakkelijker. Danny Bouman (37) en zijn vriendin wilden gaan samenwonen en zochten een huis met plaats voor 3 kinderen. Het duurde best een tijdje voordat er een geschikte woning voorbij kwam. Toen ze een mooie eengezinswoning zagen in Goirle wilden ze natuurlijk graag een kijkje gaan nemen. Danny was blij verrast toen hij het aanbod kreeg om via een elektronisch slot zonder medewerker te gaan kijken. “Het was net voor de feestdagen en een afspraak inplannen met een medewerker was op korte termijn misschien lastig geweest. Omdat ik nu geen rekening hoefde te houden met andermans agenda, konden we zelfs op Tweede Paasdag gaan kijken. Heel fijn.”

Huurder Danny Bouman opent deur middels app op de telefoon.

Een elektronisch slot? Hoe werkt dat precies?

Danny: “Ik kreeg een mail met een instructie om een app te downloaden en een unieke sleutel te genereren. Als je binnen bluetooth-bereik van het slot bent verschijnt de sleutel en kan je de deur openen. Zodra je de deur hebt geopend kan je een uur lang rondkijken. Dat vond ik erg fijn. Je voelt je helemaal vrij om echt de tijd te nemen en rustig alle ruimtes te bekijken. Met een medewerker zou je toch een beetje het gevoel kunnen hebben dat je zijn of haar kostbare tijd in beslag neemt. Nu konden mijn vriendin en ik tig keer alle ruimtes door zonder ons bezwaard te voelen.”

Kan je elke woning van vb&t bezichtigen met een elektronisch slot?

Annemieke Voets, Commercieel Medewerkster Verhuur: “Op dit moment doen we een pilot met elektronische sloten voor één van onze opdrachtgevers. Wanneer het een succes blijkt, zullen misschien meer opdrachtgevers dit omarmen. We hebben een aantal sloten beschikbaar die we wisselen in woningen. Dit betekent dus wel dat ik eerst naar een woning toe moet om de cilinder te vervangen, voordat ik iemand toegang kan geven met een digitale sleutel. Het grote voordeel is dat de woningzoekende kan gaan kijken wanneer hij of zij wil; ook in de avonden en weekenden. Na het bezichtigen plannen we een afspraak in om aanvullende informatie te verstrekken en vragen te beantwoorden. De elektronische sloten zijn erg veilig: we spreken vooraf een tijdslot af en daarbuiten werkt de digitale sleutel ook niet.”

Wat gaat de toekomst nog brengen?

Annemieke: “We zijn nog goed aan het bekijken hoe we dit kunnen inpassen in ons verhuurproces. Het contact tussen de woningzoeker en de verhuurmedewerker blijft cruciaal. We willen onze klanten blijven begeleiden tijdens het hele proces.”

Dit artikel is verschenen in het vb&t Huurmagazine Buitengewoon Huren 2020-2021. Meer lezen? Check het magazine hier.

terug naar overzicht

Dé verhuurspecialist van Nederland

Met een woningbestand van 15.000 woningen is vb&t Verhuurmakelaars een van de grootste verhuurspecialisten van Nederland. We hebben 55 jaar ervaring in het verhuren en beheren van woningen.

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account aan en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan