Discriminatie op de woningmarkt

21 januari 2020

Vorig jaar bleek uit cijfers van het televisieprogramma Radar dat discriminatie op de woningmarkt regelmatig voorkomt. Volgens Radar is 90% van de verhuurmakelaars bereid om te discrimineren bij het toewijzen van woningen, als de verhuurder daar om vraagt. Dit zijn natuurlijk geen beste cijfers voor de verhuurmarkt. Bij vb&t Verhuurmakelaars doen we er alles aan om nieuwe huurders zonder vooroordelen te screenen. Zo willen we voorkomen dat bijvoorbeeld het land van herkomst een rol speelt bij het toewijzen van woningen. Hoe we dat precies aanpakken? Je leest het in dit artikel.

Toewijzen

Bij vb&t Verhuurmakelaars streven we ernaar iedereen aan een passende huurwoning te helpen. Inschrijven bij ons is kosteloos en kan online. Na je inschrijving word je door ons op de hoogte gehouden over woningen die voldoen aan jouw woonwensen. Ben je geïnteresseerd in een woning? Dan hanteren we voor iedereen dezelfde toewijzingscriteria. Zo kijken we onder andere naar: - Je bruto jaarinkomen - Het inkomen van je partner - Je arbeidscontract - Eventueel eigen vermogen Met deze toewijzingscriteria zorgen we ervoor dat je een huurwoning toegewezen krijgt die past bij je inkomen. Een uitgebreide beschrijving van de toewijzingscriteria vind je hier.

Werkwijze

Voordat we een woning toewijzen zijn we aan onze opdrachtgevers verplicht onderzoek te doen naar de achtergrond van de nieuwe huurder. Om deze screening zo betrouwbaar en integer mogelijk uit te voeren, maken we bij vb&t Verhuurmakelaars gebruik van de toewijzingsmodule in onze EyeMove applicatie en doen wij een Credit- en ID Check. De toewijzingsmodule verifieert een aantal criteria, zoals gegevens over inkomen, woonsituatie en werksituatie. Hiermee voorkomen we discriminatie op welke manier dan ook, omdat we met behulp van deze software kandidaat-huurders objectief kunnen screenen. Daarnaast kunnen we onze opdrachtgevers er op deze manier van verzekeren dat we een nette huurder hebben gevonden en nemen we een aantal risicofactoren voor hen weg. Zo beschermen we zowel onze huurders als onze opdrachtgevers. De documenten die je bij vb&t Verhuurmakelaars moet aanleveren kun je hier vinden. Ben jij op zoek naar een huurwoning? Neem dan een kijkje in ons huuraanbod bij jou in de buurt!

terug naar overzicht

Dé verhuurspecialist van Nederland

Met een woningbestand van 15.000 woningen is vb&t Verhuurmakelaars een van de grootste verhuurspecialisten van Nederland. We hebben 55 jaar ervaring in het verhuren en beheren van woningen.

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account aan en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan