Groene lentetuin

12 april 2019

De lente is begonnen en de eerste zonnestralen hebben ons land bereikt! Dat betekent dat we steeds vaker lekker buiten in de tuin zitten. Maar voordat je van je mooie groene tuin kan genieten, moet er misschien nog wat onderhoud gepleegd worden. Wellicht heeft de winter zo zijn sporen achtergelaten in de tuin en is het zaak om alles weer een beetje op te frissen. In dit artikel geven we tips, zodat je deze lente en zomer kan genieten van jouw groene tuin.

  1. Bloemen Het aantal bijen en vlinders neemt de afgelopen jaren sterk af en dat is zorgwekkend. Je kan deze kleine beestjes een handje te helpen door bloemen in jouw tuin te plaatsen. Bijvoorbeeld planten als lavendel, deze ruiken heerlijk en zijn geweldig voor de lokale biodiversiteit. Verder is het ontzettend belangrijk dat je geen giftige bestrijdingsmiddelen gebruikt in je tuin.
  2. Moestuin Naast lekker in de zon zitten, kun je jouw tuin ook gebruiken om groente te verbouwen! Bereid de aarde goed voor met een beetje mest en vervolgens kun je aan de gang. Enkele dingen die eenvoudig te verbouwen zijn in je eigen tuin: kruiden als basilicum, munt, oregano. Maar ook allerlei soorten sla, aardappelen, ui en knoflook.
  3. Vijver Heb je een vijver? Dan is het voorjaar bij uitstek de tijd om deze eens goed onder handen te nemen. Uiteraard is het zaak om alles wat in de vijver gevallen is de afgelopen maanden eruit te halen. Controleer ook even de waterhardheid, want door overmatige regen in de herfst en winter kan de hardheid van het vijverwater afnemen. Te zacht water is niet goed voor een vijver, omdat de zuurstofplanten dan minder goed groeien. Waterhardheid is met een speciaal middel weer op peil te brengen. Ook is dit het moment om de pomp en filter van de vijver een kleine onderhoudsbeurt te geven.
  4. Gazon Door gebrek aan zon in de wintermaanden kan er mos op het gazon zijn ontstaan. Voor een mosvrij gazon dien je het mos zoveel mogelijk weg te harken. Zaai vervolgens het gazon op eventuele kale plekken een beetje bij. Ook is het aan te raden om kalk te strooien. Dit om de pH waarde van de grond te verhogen, waardoor deze minder zuur wordt. Het resterende mos zal erdoor verdwijnen en groeit in de toekomst minder snel terug.
  5. Vogelhuisje Wat is er leuker dan in het voorjaar allerlei vogels door de tuin te zien fladderen. Misschien heb je in de winter al een beetje voor de vogels gezorgd door bijvoorbeeld vetbollen op te hangen of ander voedsel neer te leggen. In de lente kun je de vogels helpen door een vogelhuisje op te hangen waar ze in kunnen broeden. Dat levert naast een nieuwe generatie vogels ook een leuk schouwspel op!
  6. Snoeien Door snoeien van oude of dode takken geef je de plant de kans om verder te groeien. Kijk altijd of het echt nodig is om te snoeien. Belangrijk is dat je goed en scherp gereedschap gebruikt. Een botte snoeischaar is slecht voor een plant, in de snijwond is er dan kans op schimmels en andere ziektes. Al het hout dat tijdens het snoeien overblijft, kun je verbranden. Naast dat je het hout kwijt bent, kun je de as die na het vuur overblijft met mate uitstrooien over de tuin, deze is namelijk vruchtbaar.
Hopelijk kun jij met deze tips aan de slag om van je tuin (weer) een fijne plek te maken. Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat! Schroom niet om ons een paar leuke foto’s toe te sturen (info@vbtverhuurmakelaars.nl) als je klaar bent. Veel plezier & succes gewenst. Aangezien niet iedereen over een tuin beschikt, geven we in het volgende artikel tips over het opfleuren van een balkon! Bron: Homify

terug naar overzicht

Dé verhuurspecialist van Nederland

Met een woningbestand van 15.000 woningen is vb&t Verhuurmakelaars een van de grootste verhuurspecialisten van Nederland. We hebben 55 jaar ervaring in het verhuren en beheren van woningen.

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account aan en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan