Huisvestingsverordening Den Haag en Zoetermeer 2019

29 oktober 2019

Met ingang van 1 juli 2019 is een nieuwe huisvestingsverordening (HVV) van kracht. In deze verordening staan nieuwe regels met betrekking tot het in gebruik geven en nemen van woonruimte en het wijzigen van de samenstelling van de woningvoorraad. Deze regels gelden voor de komende 4 jaar.  De wethouders van de negen gemeenten binnen Haaglanden stelden deze gezamenlijk vast binnen de Bestuurlijke Tafel Wonen. Met name in Zoetermeer en Den Haag is de woningnood hoog. Een grote groep mensen valt tussen wal en schip.

Den Haag

Voor huurders betekent dit dat zij voor woningen tussen de 142 en 185 punten een huisvestingsvergunning moeten aanvragen. Om in aanmerking te komen voor een vergunning mag een huurder maximaal een inkomen van €57.053 (eenpersoons) of €67.053 (meerpersoons) per jaar hebben. De huurder moet de vergunning aanvragen via de website van de gemeente Den Haag, of via een uitgeprint formulier.

Zoetermeer

Een huisvestingsvergunning in Zoetermeer is nodig als je een huurwoning met een huurprijs lager dan € 720,42 per maand gaat huren van een particuliere verhuurder. Wanneer je een middenhuurwoning van een particuliere verhuurder gaat huren met een huur onder de € 972,57 of 189 punten volgens het Woningwaarderingsstelsel (WWS), moet je ook een huisvestingsvergunning aanvragen. De huurder kan de vergunning aanvragen via de website van de gemeente Zoetermeer. Ook voor meer informatie over de huisvestingsvergunning kan je hier terecht.

terug naar overzicht

Dé verhuurspecialist van Nederland

Met een woningbestand van 15.000 woningen is vb&t Verhuurmakelaars een van de grootste verhuurspecialisten van Nederland. We hebben 55 jaar ervaring in het verhuren en beheren van woningen.

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account aan en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan