Huren in 2022: wat betekent de nieuwe woningwet voor jou?

9 februari 2022

Een nieuw jaar betekent nieuwe wetten en regels. Wat betekent dit voor jou als huurder of woningzoekende? We zetten de drie belangrijkste veranderingen voor je op een rij.

De huurbevriezing stopt. Jaarlijkse huurverhoging per 1 juli 2022

Elk jaar wordt de huur verhoogd. Maar door de coronacrisis trof de overheid een speciale regeling, waardoor de huur in 2021 gelijk bleef. Deze zogeheten huurbevriezing stopt in 2022. Dat betekent voor jou dat de huur dit jaar waarschijnlijk weer verhoogd wordt. Wat de huurverhoging per 1 juli 2022 precies mag zijn is nog niet bekend. 

De liberalisatiegrens stijgt in de vrije sector

Huurders in de vrije sector hebben geen recht op huurtoeslag. In 2021 lag de liberalisatiegrens op een kale huur van €752,33 per maand. Vanaf 2022 valt een woning vanaf €763,47 in de vrije sector. Boven dit bedrag krijg je dus geen huurtoeslag. Dit geldt alleen voor nieuwe huurcontracten.

Sneller bouwen door versoepeling regels voor nieuwbouw

De nieuwe woningwet gaat zich ook richten op het versimpelen van de regels. Hierdoor hoopt het kabinet dat bouwprocedures sneller gaan en scheefgroei in de woningmarkt verlaagt. Dit jaar levert vb&t veel nieuwbouwwoningen op voor verhuur. Houdt onze website en social media in de gaten.

Huren bij vb&t?

Bekijk deze pagina voor ons huidige aanbod. Maak een account aan en schrijf je in om in aanmerking te komen voor onze woningen.

Ben je reeds huurder bij vb&t? Ga dan naar www.ikhuurbijvbt.nl.

terug naar overzicht

Dé verhuurspecialist van Nederland

Met een woningbestand van 15.000 woningen is vb&t Verhuurmakelaars een van de grootste verhuurspecialisten van Nederland. We hebben 55 jaar ervaring in het verhuren en beheren van woningen.

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account aan en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan