Prinsjesdag 2024: wat betekent het voor wonen?

4 oktober 2024

Op 17 september 2024 vond de jaarlijkse Prinsjesdag plaats, waarbij het kabinet de Miljoenennota en Rijksbegroting presenteerde. Dit jaar stonden woningbeleid en financiële steunmaatregelen voor huurders opnieuw op de agenda.

Het kabinet onderstreepte het belang van betaalbaar wonen en kondigde verdere maatregelen aan om de druk op de woningmarkt te verlichten. Bij vb&t volgen we deze ontwikkelingen van dichtbij. We willen je graag meenemen in de belangrijkste punten die zijn benoemd op deze dag.

Huurtoeslag wordt verder verhoogd

Op Prinsjesdag is aangekondigd dat de huurtoeslag voor lage inkomens wordt verhoogd met gemiddeld €34 per maand. Deze maatregel is bedoeld om 1,5 miljoen huishoudens extra financiële ondersteuning te bieden. De overheid verwacht dat deze verhoging huishoudens zal helpen om hun woonlasten te verlichten.

Meer (betaalbare) woningen

Het streven van de overheid is om jaarlijks 100.000 nieuwe woningen te bouwen. Hiervoor wordt tot 2029 een budget van €5 miljard beschikbaar gesteld. Om dit doel te bereiken, wil de overheid het bouwproces efficiënter en sneller maken. Ze zullen samenwerken met lokale overheden, woningcorporaties en marktpartijen en duidelijke afspraken maken om de voortgang te waarborgen. Tot slot streeft de overheid ernaar investeringen in huurwoningen aantrekkelijker te maken door de overdrachtsbelasting te verlagen van 10,4% naar 8%.

Wil je meer weten over Prinsjesdag, de Miljoenennota en de Rijksbegroting? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid.

terug naar overzicht

Dé verhuurspecialist van Nederland

Met een woningbestand van 15.000 woningen is vb&t Verhuurmakelaars een van de grootste verhuurspecialisten van Nederland. We hebben 55 jaar ervaring in het verhuren en beheren van woningen.

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account aan en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan