Vijf vragen aan interieuradviseur Charlotte

7 september 2022

Wooncomfort begint bij een fijn interieur. Daar weet interieuradviseur Charlotte Rijk alles van. Charlotte mixt je huidige interieur tot een gloednieuw interieur op basis van jouw stijl en persoonlijke items. Ze bedenkt creatieve en functionele ruimtelijke oplossingen voor meer wooncomfort. Zo is ze elke dag bezig met verrassende combinaties van vormen, kleuren en stoffen. We stelden haar vijf vragen en ontdekten handige interieurtips die we graag met je delen.

Je eerste woning inrichten: hoe begin je?

“Als adviseur kijk ik echt naar de individuele woonwensen. Het ideale interieur is in mijn ogen afhankelijk van hoe je dag eruit ziet. Nodig je graag mensen uit om lang te tafelen? Dan is een mooie tafel met goede stoelen het uitgangspunt. Lig je in het weekend het liefst languit op de bank Netflix te kijken, dan begin je bij de perfecte loungebank. Hecht je veel waarde aan je ontbijtritueel, dan zoek ik daarvoor een mooi plekje waar de zon in de ochtend binnenvalt. Mijn tip: begin bij de vloer. Daarna ga je verder met de plek waar jij de meeste tijd gaat doorbrengen. Naast basisitems zoals een bank, tafel en stoelen zijn ook verlichting en voldoende opbergruimte heel belangrijk voor je wooncomfort.”

VB&T-01-07-2022-Epsilon-Studios-Ektor-Tsolodimos-4.jpgFoto: Charlotte, Charlotte Mixt

Waar moet je op letten bij het inrichten van een huurwoning?

“Je hoeft geen koopwoning te hebben om te investeren in mooie meubels. Huur je voor een aantal jaar, dan is het slim om te kiezen voor een modulaire bank. Deze bestaat uit verschillende onderdelen waarmee je kunt spelen. Mocht je naar een andere woning gaan, dan kun je dezelfde bank op een andere manier in elkaar zetten. Zo investeer je in een lekkere bank die lang meegaat en aan te passen is aan jouw wensen en woning.

Mag je de huurwoning niet behangen? Een muurtje is zo geverfd! Of kies voor behang op een paneel. Je kunt het paneel zelfs aan twee kanten behangen, waardoor je gedurende de seizoenen kunt wisselen van stijl. Een andere oplossing is een kleed aan de muur. Het kleed kun je ook gebruiken voor de vloer, dus zo kun je flexibel blijven spelen met je inrichting.”

VB&T-01-07-2022-Epsilon-Studios-Ektor-Tsolodimos.jpgFoto: Charlotte, Charlotte Mixt

Hoe richt je een kleine woning in?

“In de stad zie je tegenwoordig veel lofts en studio’s. In zo’n open woning is het fijn om verschillende hoekjes te creëren met een eigen functie, zoals werken, eten en ontspannen. Bedenk eerst waar je de meeste tijd gaat doorbrengen. Nodig je graag gasten uit om lang te tafelen? Dan kun je een eetkamerbank in de hoek tegen de muur plaatsen. Dit creëert veel plek en als je de extra zitplekken niet gebruikt, schuif je de tafel er tegenaan.

Nog een tip: werk met kleurvlakken op de muur om optisch aparte ruimtes te creëren. Wanneer het slaapgedeelte donkergroen is en de keuken wat lichter heb je echt het gevoel dat je een andere ruimte binnenstapt. Dat is heel prettig in een open ruimte.

Kijk ook wat je kunt gebruiken als roomdivider. Je kunt iets aan het plafond hangen of kiezen voor een mooi kamerscherm of een plantencollectie. Vaak kiezen mensen voor een lange smalle kast. Dat werkt prima, maar ik zou wel adviseren om deze midden in de kamer te plaatsen. Zo kun je aan de achterkant bijvoorbeeld de bank er tegenaan schuiven. Mensen zijn heel erg geneigd om alle meubels tegen de muur te plaatsen, maar dan bouw je alles vol en ontstaat er loze ruimte in het midden. Zet je meubel juist los in de ruimte, zodat je overal omheen kunt lopen. Dit voelt lekker luchtig en open.”

VB&T-01-07-2022-Epsilon-Studios-Ektor-Tsolodimos-3.jpgFoto: Charlotte, Charlotte Mixt

Welke interieurtrends kunnen we verwachten?

“Op dit moment zijn ronde vormen heel erg in trek. Ook zien we dat mensen kiezen voor warme tinten, zoals roze, terracotta, donkerrood en allerlei tinten groen. Langzaam zien we steeds meer felle kleuren zoals neon en daarnaast worden de pasteltinten steeds populairder. De organische vormen blijven maar ook de grafische vormen met strakke lijnen komen steeds meer terug. Het blijft altijd de vraag welke trend echt doorzet.

In mijn advies vaar ik niet op trends, maar kijk ik naar wat bij de persoon past. Ik luister goed en wil mensen een zetje geven om een gekke twist aan te brengen die bij ze past. Niet op safe spelen, maar gewoon kiezen waar jij vrolijk van wordt. Dat kan een kleurtje op de muur zijn, maar ook een gekke salontafel of een knaloranje lamp. Ik maak het heel graag persoonlijk, met spullen waar een verhaal aan vast zit. Bijvoorbeeld een aandenken aan een mooie reis of een tafeltje van oma.”

VB&T-01-07-2022-Epsilon-Studios-Ektor-Tsolodimos-5.jpgFoto: Charlotte, Charlotte Mixt

Heb je nog tips voor mensen die een nieuw interieur willen?

“Je interieur veranderen hoeft niet altijd duur te zijn. Kijk eens goed op zolder of in je familie. Dat oude kastje van tante Gerda kun je heel leuk verven. Vervang het knopje en het matcht weer met de rest van je interieur. Of kies voor nieuwe kussenhoesjes, een nieuw plaid op de bank en een ander kleurtje op de muur. Zo heb je meteen een andere vibe in huis.

De spullen die iemand al heeft staan bij mij centraal. Zelfs als iemand toe is aan een compleet ander interieur dan begin ik niet blanco. Als je dat doet ontstaat er een soort hotelkamer waar je nooit eerder bent geweest. Ik maak het juist persoonlijk door de bestaande spullen te upcyclen. Zo kun je aan een oude IKEA-kast een zitje toevoegen, waardoor hij een nieuwe functie krijgt en weer een hele tijd mee kan. Door spullen te hergebruiken behoud je eigenheid in het interieur. Het kost minder geld en is ook nog eens heel duurzaam.”

Of je nu gaat verhuizen of je bestaande woning een nieuwe look wil geven, Charlotte combineert je bestaande spullen met nieuwe ideeën voor een nieuw persoonlijk interieur. Kijk voor meer informatie op www.charlottemixt.nl.


Dit interview lees je in de nieuwste editie van het huurmagazine ‘Buitengewoon Huren 2022-2023’. De Buitengewoon Huren staat boordevol informatie die voor jou interessant is als (potentiële) huurder. We nemen je mee langs ons uitgebreide aanbod complexen. Van Hellevoetsluis tot Doetinchem en van Koog aan de Zaan tot Maastricht: allemaal in één overzichtelijk magazine.

Daarnaast geeft dit magazine je heel veel goede ideeën en praktische tips;

Laat je inspireren door de interieurtips van Charlotte Mixt, ontdek hoe huiskamerconcept The Villy het wonen in nieuwbouw The Roofs in Den Haag fijner én leuker maakt en lees het interview met senior accountmanager Bart Baltussen over de trends waar wij op inspelen voor nog meer wooncomfort.

Nieuwsgierig? Klik dan hier voor het online magazine! We wensen je veel leesplezier.

 E-mailbanner Buitengewoon Huren 2022-2023.png

terug naar overzicht

Dé verhuurspecialist van Nederland

Met een woningbestand van 15.000 woningen is vb&t Verhuurmakelaars een van de grootste verhuurspecialisten van Nederland. We hebben 55 jaar ervaring in het verhuren en beheren van woningen.

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account aan en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan