4 Trends voor meer wooncomfort

14 september 2022

Jouw wooncomfort is ons werk. Onze medewerkers zijn elke dag op pad om te zorgen dat jij fijn kan wonen. Senior accountmanager Bart Baltussen houdt daarom de trends en wensen van onze huurders en de markt goed in de gaten. Bart: “Goed kijken en luisteren is een belangrijk onderdeel van mijn werk.”

Als accountmanager is Bart eindverantwoordelijk voor het beheer van de woningen van Bouwinvest in de regio Amsterdam. Samen met zijn team spot hij kansen en verbeteringen om het wooncomfort van huurders te verhogen.

VB&T-29-06-2022-Epsilon-Studios-Ektor-Tsolodimos.jpgFoto: Bart Baltussen

In gesprek met huurders

“Om goed te begrijpen wat huurders willen, ga ik regelmatig met ze in gesprek”, vertelt Bart. “Verschillende wooncomplexen hebben een huurdersvereniging die het gebouw vertegenwoordigt. Zo betrekken we huurders steeds meer bij beslissingen en ontdekken we wat we kunnen doen om het woongenot te bevorderen. Ook houden we elk jaar een huurderstevredenheidsonderzoek en vragen we nieuwe en vertrekkende huurders om feedback. Jaarlijks vertalen we deze input naar een concreet plan van aanpak met duidelijke doelen. Ik vind het daarnaast belangrijk om regelmatig op locatie te zijn en de tijd te nemen om met mensen te praten en zelf dingen te signaleren.”

De afgelopen jaren zijn er flink wat dingen veranderd die invloed hebben op de wensen van huurders. Bart heeft de volgende 4 trends gespot en vertelt hoe vb&t hierop inspeelt.

Trend 1: zelf regelen

“De mindset van huurders verandert steeds meer naar snel geholpen willen zijn. Daarom faciliteren we bij vb&t een huurdersportaal, waarbij mensen veel zaken zelf kunnen regelen vanuit hun luie stoel. Ook in de avond en in het weekend. Het huurdersportaal is nog volop in ontwikkeling en het doel is dat onze huurders in veel gevallen geen medewerker meer nodig hebben. Ze kunnen dan bijvoorbeeld zelf een reparatie inplannen. Het huurdersportaal is ook een belangrijk communicatiekanaal: via deze weg kunnen we huurders op de hoogte houden van wat we doen en wanneer ze resultaat kunnen verwachten.”

VB&T-29-06-2022-Epsilon-Studios-Ektor-Tsolodimos-2.jpgFoto’s: Bart Baltussen

Trend 2: steeds meer elektrisch

Om de CO2-uitstoot te verminderen heeft de overheid bepaalt dat koken op gas niet meer mag bestaan in 2050. Nu de gasprijzen stijgen merkt Bart dat steeds meer huurders bezig zijn met dit thema: “We krijgen veel vragen over verduurzaming. Dat doen we in fases. Een keuken vervangen we gemiddeld om de 15 tot 20 jaar en tegenwoordig krijgen alle huurders dan een inductiekookplaat. Wanneer een huurder van een eengezinswoning vertrekt, plaatsen we standaard zonnepanelen op het dak.”

“Ook krijgen we steeds meer vragen over laadpalen voor elektrische auto’s. Woon je in een eengezinswoning, dan kun je gewoon een aanvraag indienen. In appartementencomplexen is het soms ingewikkelder. Bij de bouw is vaak nog geen rekening gehouden met deze wens en dan hebben we te maken met brandveiligheid. In parkeergarages moeten we daarom altijd goed laten onderzoeken wat de beste manier is om laadpalen te plaatsen. Dit duurt soms iets langer dan we zouden willen.”

Trend 3: de ideale indeling van een woning

Om woningen aantrekkelijk te maken voor huurders, geeft Bart ook advies over de indeling van de woning: “Vroeger werden appartementen heel erg in hokjes ingedeeld. Tegenwoordig willen mensen liever een grote open ruimte, waarbij de keuken betrokken wordt bij het woongedeelte. Om oudere woningen toch aantrekkelijk te maken, adviseer ik soms om een wandje door te breken en een nieuwe keuken te plaatsen. Dit maakt het appartement misschien iets duurder, maar veel mensen betalen graag voor extra wooncomfort. Ook merken we dat appartementen met 2 slaapkamers veel meer in trek zijn. Dat komt omdat thuiswerken de laatste jaren is omarmt. Veel mensen vinden het fijn om een aparte werkkamer te maken om zo werk en privé gescheiden te houden.”

VB&T-29-06-2022-Epsilon-Studios-Ektor-Tsolodimos-4.jpgFoto: Bart Baltussen

Trend 4: deelmobiliteit

“Elke doelgroep heeft weer andere wensen”, vertelt Bart. “In Amsterdam beheren we een aantal gebouwen waar veel jonge mensen wonen. Ze wonen en werken in de stad en hebben om die reden vaak zelf geen auto. In dit soort gebouwen werken we samen met Hely om deelmobiliteit aan te bieden. Tegen een vergoeding kunnen huurders gebruik maken van deelauto’s, elektrische fietsen en bakfietsen. Je betaalt dan alleen als je daadwerkelijk een voertuig huurt, zonder vaste maandelijkse kosten. Zo ben je al snel goedkoper uit en het is natuurlijk ook duurzaam. Dat past heel goed bij deze doelgroep.”


Dit interview lees je in de nieuwste editie van het huurmagazine ‘Buitengewoon Huren 2022-2023’. De Buitengewoon Huren staat boordevol informatie die voor jou interessant is als (potentiële) huurder. We nemen je mee langs ons uitgebreide aanbod complexen. Van Hellevoetsluis tot Doetinchem en van Koog aan de Zaan tot Maastricht: allemaal in één overzichtelijk magazine.

Daarnaast geeft dit magazine je heel veel goede ideeën en praktische tips;

Laat je inspireren door de interieurtips van Charlotte Mixt, ontdek hoe huiskamerconcept The Villy het wonen in nieuwbouw The Roofs in Den Haag fijner én leuker maakt en lees het interview met senior accountmanager Bart Baltussen over de trends waar wij op inspelen voor nog meer wooncomfort.

Nieuwsgierig? Klik dan hier voor het online magazine! We wensen je veel leesplezier.

 E-mailbanner Buitengewoon Huren 2022-2023.png

terug naar overzicht

Dé verhuurspecialist van Nederland

Met een woningbestand van 15.000 woningen is vb&t Verhuurmakelaars een van de grootste verhuurspecialisten van Nederland. We hebben 55 jaar ervaring in het verhuren en beheren van woningen.

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account aan en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan