Versoepeling coronamaatregelen in 3 stappen

2 maart 2022

De regering heeft op 15 februari verdergaande versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Vanaf 18 februari worden de openingstijden van makelaarskantoren weer vrijgegeven en vanaf 25 februari vervallen ook de 1,5 meter maatregel en de mondkapjesplicht. Echter blijft er wel een mondkapjesadvies gelden, wanneer de 1,5 meter afstand niet gewaarborgd kan worden. Ook het maximale aantal personen voor een thuisbezoek vervalt. De maatregelen worden in een dusdanig tempo afgebouwd dat we op basis hiervan als brancheorganisaties VBO, VastgoedPro en NVM hebben besloten dat de bestaande Handreiking Makelaars en Taxateurs per 18 februari kan worden ingetrokken. Uiteraard houden we de ontwikkelingen rondom het coronavirus goed in de gaten en adviseren we de RIVM maatregelen te blijven volgen. Ook een goede afstemming met de (ver)kopers blijft van belang.

Als brancheorganisaties kijken we voorzichtig positief naar de toekomst. We zijn er met elkaar in geslaagd om de vastgoedmarkt de gehele pandemie in bedrijf te houden en daar zijn we trots op!

Op de speciale COVID19-pagina vindt u communicatiematerialen ter ondersteuning van het veilig bezichtigen, alsmede enkele actuele juridische documenten. Speciaal voor NVM-leden kunt u Covid-19 gerelateerde producten bestellen in de NVM Giftshop.

Bron: NVM.nl

terug naar overzicht

Dé verhuurspecialist van Nederland

Met een woningbestand van 15.000 woningen is vb&t Verhuurmakelaars een van de grootste verhuurspecialisten van Nederland. We hebben 55 jaar ervaring in het verhuren en beheren van woningen.

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account aan en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan