Veelgestelde vragen

Inschrijven / Zoeker


Wij nemen contact met jou op als jij de best passende kandidaat bent om de woning te bezichtigen. Houd er rekening mee dat er op dit moment veel woningzoekenden zijn en er slechts enkele kandidaten worden uitgenodigd voor een bezichtiging. Het kan daarom enige tijd duren voordat er een woning aan je wordt toegewezen. We vragen om je geduld.

Ons systeem bepaald pér woning welke kandidaat het best passend is. Deze selectie wordt gemaakt aan de hand van:

  • Het inkomen;

  • Duur van inschrijving als woningzoekende bij vb&t Verhuurmakelaars;

  • Profiel kandidaat voor de betreffende woning. Denk hierbij aan senioren complexen(leeftijd) of eengezinswoningen(gezinssamenstelling).

Als de eerste kandidaat de woning weigert of niet door onze dossiercontrole komt, start het selectieproces opnieuw. Zo wordt de interesselijst doorlopen totdat de woning verhuurd is. Bij leegstaande woningen zijn er mogelijk meerdere kandidaten die de woning gaan bezichtigen en wellicht willen huren. Wij selecteren de best passende kandidaat voor de woning.

Hier kunnen we geen eenduidig antwoord opgegeven, omdat dit afhankelijk is van meerdere factoren. We vragen je te reageren op de woningen passend binnen je zoekprofiel en nemen contact met je op als je de best passende kandidaat voor een woning bent. Vul alle invulvelden in je "mijn dossier" volledig in. Documenten hoeven nog niet geüpload te worden.

Hoe selecteren wij de best passende kandidaat?

·         Inkomensnorm

·         Duur van inschrijving als woningzoekende bij vb&t Verhuurmakelaars

·         Profiel kandidaat voor de betreffende woning. Denk hierbij aan senioren complexen(leeftijd) of eengezinswoningen(gezinssamenstelling) 

Zo wordt de (interesse)lijst doorlopen totdat de woning verhuurd is.

Het bruto maandinkomen (inclusief vakantiegeld en vaste bonussen/toeslagen) dient 4 keer de maandhuur te bedragen. Het inkomen van je partner wordt in de meeste gevallen voor 1/3 meegeteld. Indien je beide AOW ontvangt, kan het tweede inkomen voor 100% meegeteld worden. Let wel, wij verhuren voor meerdere opdrachtgevers. De inkomensnorm kan per woning verschillen.

Gebruik de inkomensberekeningstool op onze website om je maximale huurprijs te bepalen: https://vbtverhuurmakelaars.nl/inkomensberekeningstool

Het kan zijn dat de makelaar de online agenda open zet bij een woning. In dit geval is het mogelijk om zelf een bezichtiging in te plannen in de agenda van de makelaar. Indien de online agenda openstaat zie je dat bij de woningpresentatie op de website. 

Indien de online agenda niet openstaat, is het niet mogelijk om zelf een bezichtiging in te plannen. Om in aanmerking te komen voor een huurwoning vragen we je om je in te schrijven op onze website via www.vbtverhuurmakelaars.nl/inschrijven. Inschrijven is altijd kosteloos en geheel vrijblijvend.

In het inschrijfformulier kan je je woonwens invullen (plaats, soort woning, huurprijs etc.). Na je inschrijving ontvang je een bevestiging per e-mail.

Vervolgens kan je op onze website bij ‘Direct te huur’, de woning kiezen waarin je geïnteresseerd bent. Dit doe je door middel van de knop REAGEER bij de woning (je wordt dan gevraagd in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord), je ontvangt een bevestiging na je reactie op de woning.

Uit de reacties op een woning kiezen we de meest passende kandidaat om de woning te bezichtigen.

Sta je al ingeschreven? REAGEER direct via onze eigen website.

Er is geen sluitingsdatum, je kunt reageren op de woning zolang deze nog niet verhuurd is. De status van de verhuur van de woning staat op de website vermeld.

Jouw reactie staat op de interesselijst. Graag nog even geduld. Als de kandidaat huurder geen interesse heeft of het dossier niet in orde is kijken wij naar de interesselijst en nemen we contact op met de volgende best passende kandidaat.

Hoe selecteren wij de best passende kandidaat?

•             Inkomensnorm

•             Duur van inschrijving als woningzoekende bij vb&t Verhuurmakelaars

•             Profiel kandidaat voor de betreffende woning. Denk hierbij aan senioren complexen(leeftijd) of eengezinswoningen(gezinssamenstelling)

Zo wordt de (interesse)lijst doorlopen totdat de woning verhuurd is.

Helaas is het niet mogelijk om bij ons urgentie te verkrijgen.

Wij streven ernaar het verhuurproces zoveel mogelijk digitaal te laten verlopen. Door de digitale verwerking kunnen we sneller reageren, je beter ondersteunen en kun je vanuit huis alles regelen.

Vanzelfsprekend staan we je ook graag persoonlijk te woord en helpen wij je, zowel digitaal als persoonlijk, bij het vinden van de, voor jou, perfecte woning.

Ja, direct na je inschrijving krijg je van ons een bevestiging met de gegevens die je hebt achtergelaten. LET OP deze mail kan wellicht in je SPAM/Ongewenste email terecht komen.

De huurprijs tot wordt bepaald aan de hand van je bruto maandinkomen. Indien je het veld bruto maandinkomen invult, wordt huurprijs tot automatisch gevuld.

Wanneer je je wachtwoord vergeten bent, kan je deze opvragen door op ”wachtwoord vergeten” te klikken.
Indien dit niet werkt, kan het zijn dat je inlognaam (e-mailadres) met een hoofdletter begint.

Dat mag, je vult dan de inkomensgegevens van de woningzoekende in.
Je mag wel jouw telefoonnummer en e-mailadres als contactgegevens opgeven.

Het kan zijn dat je woonwensen hebt ingevuld waarvoor niets beschikbaar is gekomen.
Je kan dit zelf makkelijk bekijken en wijzigen via het inloggen op onze website –> ‘mijn dossier’.
Je logt dan in en klikt op de button: ‘mijn zoekprofiel’, dit kan je ten alle tijde wijzigen.

Graag nog even geduld. We nemen contact met je op als jij de best passende kandidaat voor de woning bent om een bezichtiging in te plannen. Als de woning aan iemand anders is verhuurd ontvang je ook een mail.

Hoe selecteren wij de best passende kandidaat?

• Inkomensnorm

• Duur van inschrijving als woningzoekende bij vb&t Verhuurmakelaars

• Profiel kandidaat voor de betreffende woning. Denk hierbij aan senioren complexen(leeftijd) of eengezinswoningen(gezinssamenstelling)

Zo wordt de (interesse)lijst doorlopen totdat de woning verhuurd is.

Indien mogelijk zullen wij jou kandidaat-huurder met voorrang in behandeling nemen. Vb&t en/of de eigenaar kan altijd wegens moverende redenen een andere kandidaat-huurder de 1e voorkeur geven tot het huren van de woning.

De afdeling verhuur zal gaan beoordelen of je in aanmerking zou kunnen komen voor de woning.
Je dient te voldoen aan de inkomenseisen die gesteld worden voor alle kandidaat huurders.

De huurprijs van de woning zal altijd aangepast worden naar een marktconform prijs, het kan dus zijn dat de kandidaat een andere huurprijs doorkrijgt dan dat jij als huurder op het moment betaald.

Mocht de huuropzegging al verstuurd zijn, dan kan je contact opnemen met de afdeling verhuur.
Zij kunnen dan kijken wat ze nog kunnen betekenen voor deze kandidaat.

Helaas kunnen we geen concreet antwoord geven op deze vraag.
Het is afhankelijk van hoeveel personen er op de woning reageren.

Aan de hand van de voor de woningen gestelde inkomenseis, woningvoorkeuren, beschikbaarheid, volledigheid van jouw dossier en finale credit check worden de woningen toegewezen aan de best passende kandidaat.

De meeste woningen die wij verhuren zijn niet voor studenten. Het is bij bijna al onze woningen alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen volgens onze inkomenseisen. Wij adviseren je daarom ook niet als student in te schrijven bij vb&t Verhuurmakelaars. Indien wij een studentenwoning in ons aanbod krijgen bieden wij deze aan via andere kanalen (studentenplatforms).

Inkomenseisen:

Om in aanmerking te komen voor een huurwoning wordt door de eigenaar van de woning een inkomensnorm gehanteerd. Bij toewijzing van een huurwoning wordt uit gegaan van een vast bruto maandinkomen van 4x de huurprijs op basis van één inkomen. Studiefinanciering en (bij)baantjes worden niet als zodanig aangemerkt. Daarnaast is het niet mogelijk om met garantstellingen of borgen van ouders en derden te werken. Een woning wordt alleen verhuurd aan diegene die er ook daadwerkelijk zelf gaat wonen. Deze persoon moet een zelfstandig, volgens bovenstaande criteria, inkomen hebben. Helaas kan dit betekenen dat we je niet kunnen helpen. In dat geval adviseren we je om contact op te nemen met verhuurders die mogelijk wel in staat zijn om aan studenten te verhuren.

Wil je niet langer meer ingeschreven staan in ons zoekersbestand, dan kan je zelf je zoekopdracht beëindigen.

  • Onderin elke ‘Nieuw huuraanbod’ mail staat de tekst: P.S. Als je geen woningaanbod meer van ons wilt ontvangen kan je jezelf eenvoudig uitschrijven.

  • In je ‘Mijn Dossier’ onder de button ‘Mijn Zoekprofiel’ is het ook mogelijk om jezelf uit te schrijven.

Hiervoor hebben wij een filmpje opgenomen, om je door alle stappen te geleiden.
Klik hier om het filmpje te bekijken.

Het korte antwoord is: Nee.
De woningen die je op onze website ziet, bieden we aan namens verschillende verhuurders. Dit betekent dat we optreden als bemiddelaar tussen een verhuurder en (potentiële) huurder. We rekenen daarvoor geen bemiddelingskosten aan de huurder.
Lees meer over dit onderwerp in dit artikel.

Beschikbaar: Je kunt reageren op de woning. De woning is nog niet aangeboden aan een kandidaat. Uit de reacties wordt contact opgenomen met de best passende kandidaat voor een bezichtiging. Dit wordt gebaseerd op basis van onze toewijzigingscriteria.

Aangeboden: Deze woning is momenteel aangeboden aan een kandidaat huurder. De kandidaat huurder mag komen bezichtigen. Je kunt nog reageren op de woning, je komt dan op de wachtlijst.

Verhuurd onder voorbehoud: Een andere kandidaat heeft de woning geaccepteerd, het dossier dient gecontroleerd te worden op onze toewijzingscriteria. Je kunt nog steeds reageren op de woning en staat dan op de wachtlijst.

Verhuurd: De woning is verhuurd. Je kunt niet meer reageren op de woning.

Dit is verschillend en afhankelijk van meerdere factoren.

De woning is nog bewoond: Wanneer een woning nog wordt bewoond door de huidige huurders nodigen wij kandidaten één voor één uit.

De woning staat leeg: Wanneer een woning leegstaat, zullen we meerdere kandidaten uitnodigen om te komen bezichtigen.

De woning wordt gerenoveerd: Wanneer bij een woning nog werkzaamheden worden uitgevoerd kan het langer duren voordat we kunnen bezichtigen.

Als je wordt uitgenodigd voor een bezichtiging ontvang je automatisch bericht. We zullen de status van de woningverhuur altijd delen op onze website en indien een woning is verhuurd aan iemand anders dan krijg je hierover bericht per mail.

Nee, dat kan niet. Wij vinden het belangrijk dat iedereen een eerlijke kans heeft op een woning. We willen mensen die - bijvoorbeeld - niet goed de taal beheersen of niet de tijd hebben om een motivatiebrief te verzenden ook een kans bieden op de woning. Ook mogen wij geen presentjes accepteren, wegens risico op omkoping.

We zullen tijdens het selecteren van een kandidaat dus echt uitgaan van:

  • Inkomensnorm

  • Duur van inschrijving als woningzoekende bij vb&t Verhuurmakelaars

  • Profiel kandidaat voor de betreffende woning. Denk hierbij aan senioren complexen (leeftijd) of eengezinswoningen (gezinssamenstelling)

Een credit check, PEP en Sanctietoets kunnen onderdeel zijn van het onderzoek naar je achtergrond. Bij het uitvoeren van de credit check krijgen wij inzicht in de financiële risico’s van een kandidaat, doordat de kandidaat bijvoorbeeld in aanraking is geweest met een incassobureau, een BKR registratie heeft of registraties van (eerdere) negatieve betaalervaringen. Op een sanctielijst staan personen vermeld die in het verleden of heden betrokken zijn geweest bij bijvoorbeeld witwassen of terrorisme. Een adverse media screening houdt in dat er wordt nagegaan of een persoon in kwestie voorkomt in combinatie met negatief nieuws. Hiervoor maken we gebruik van wereldwijde databases. PEP is een afkorting voor Politically Exposed Person. In het kort is een PEP een persoon die een politiek prominente rol heeft, zoals bijvoorbeeld de minister-president.

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account aan en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Schrijf je direct in