Update coronamaatregelen maart 2021

24 maart 2021

Update coronamaatregelen maart 2021: De avondklok schuift een uur op van 21:00 naar 22:00. Tijdens de persconferentie op 23 maart werd bekend gemaakt dat de avondklok een uur opschuift. Vanaf woensdag 31 maart moeten we tussen 22:00 en 4:30 binnen zijn. Heeft deze aanpassing invloed op de dienstverlening van vb&t Verhuurmakelaars?

 

Avondbezichtigingen

Het opschuiven van de avondklok betekent dat er meer ruimte is voor avondbezichtigingen. Met het oog op de actieweek van vb&t Verhuurmakelaars, die van 10 t/m 16 april plaatsvindt, is dat goed nieuws! Tijdens de actieweek openen wij onze deuren in de avonduren voor bezichtigingen.  Klik hier voor meer informatie over de actieweek.

Maximaal aantal personen

De regel van maximaal één persoon op bezoek in de privésfeer is nog steeds van toepassing. Een bezichtiging van een woning wordt echter niet beschouwd als ‘privésfeer’. Dit betekent dat een woning mag worden bezichtigd door twee personen van één huishouden én de makelaar. Deze regel is in lijn met de eerder opgestelde maatregelen binnen vb&t Verhuurmakelaars.

Verder zijn er geen versoepelingen aangekondigd. Dit betekent dat we onze eerdere coronamaatregelen in lijn met de regels van het RIVM blijven naleven:

Woninginspecties

 • De voorinspecties van huurwoningen vinden telefonisch plaats.
 • De eindinspecties vinden in de woning plaats.
 • Alle aanwezigen dragen mondkapjes.
 • Onderling wordt minimaal 1,5 meter afstand gehouden. Wij verzoeken je om met maximaal 2 personen bij de afspraak aanwezig te zijn.
 • Heb jij of heeft een van jouw huisgenoten klachten passend bij corona (zoals neusverkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, verhoging, hoofdpijn, spierpijn of verlies van geur en smaak)? Neem dan direct contact op met de persoon waar je een afspraak mee gepland hebt staan.

Bezichtigingen

 • Blijf thuis met klachten passend bij corona zoals een neusverkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, verhoging, hoofdpijn, spierpijn of verlies van geur en smaak.
 • Bezichtigingen vinden plaats met de makelaar en maximaal twee personen van één huishouden.
 • Alle aanwezigen dragen mondkapjes.
 • Onderling wordt minimaal 1,5 meter afstand gehouden.
 • Nies of hoest in je elleboogholte.
 • Gebruik papieren zakdoekjes, gooi deze direct na gebruik weg en was je handen.

terug naar overzicht

Dé verhuurspecialist van Nederland

Met een woningbestand van 15.000 woningen is vb&t Verhuurmakelaars een van de grootste verhuurspecialisten van Nederland. We hebben 55 jaar ervaring in het verhuren en beheren van woningen.

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account aan en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan